dalia ültetése

Dália ültetése, ápolása, téli tárolása

Dália ültetése

Dália helye a kertben

A dáliák fény- és meleg igényes növények, ezért napos helyre ültessük.  Jól mutatnak évelőágyásba csoportosan, de kaspóban is nevelhetjük őket.

Jó vízáteresztő képességű talajba ültessük, mert a pangó vizet nem szeretik.

Dália ültetésének ideje

A dália fagyérzékeny növény,  ezért ültetésével várjuk meg  a tavasz közepét, amikor már nem várhatók komolyabb fagyok, bár az enyhe fagyokat még kibírja a földben. Ha április vége felé, vagy május elején ültetjük, nem hibázhatunk!

Dahlia ‘Burlesca’ – labda dália
gumós dália ültetése a florapont rendeléséből
A Floraponttól rendelt fejlett, egészséges dáliagumó ültetés előtt.

Dália ültetésének módja

Az ültetéshez készítsük elő az ágyást, és a dália gumójánál kétszer-háromszor mélyebb gödröt. A laza, átlagos kötöttségű, tápanyagban gazdag talajt kedvelik, ezért ültetés előtt trágyázzuk a talajt!

Ültessük el úgy a gumót, hogy a rügyek a felszínnél legyenek.

Nagynövésű dáliáknál célszerű már az ültetéskor leszúrni a támasztékul szolgáló karókat, így később nem sértjük meg vele a gumót.

Ha igazán szép virágú dáliát szeretnénk, akkor az oldalbimbókat ki kell csípni, hogy csak a központi, fő bimbó fejlesszen virágot, így az tartósabb lesz.

Dália teleltetése

Az őszi fagyok közeledtével a dáliagumókat szedjük fel a földből, mert a fagyot nem bírják. A gumókat, kiszikkasztás után, tisztogassuk meg. A zöld szárakat 10-15 cm-es csonk meghagyásával vágjuk le, majd a dália gumókat a téli hónapokban tőzegbe, homokba vagy fűrészporba ágyazva, fagymentes helyen tároljuk.

A legnépszerűbb dáliák

 

 
 
Nyugodt vásárlás

Visszaküldési lehetőség az élő növényekre is

Pontos szállítási méretek

Minden termék egyértelmű méretadattal

Kedvezményes vásárlás

Kupon kedvezmény visszatérő vásárlóinknak