Dolce® – ehető rózsa

5 592 Ft

Ehető rózsa, élénk rózsaszín, édes-savanyú ízű, illatos, dúsan virágzó. Konténerbe is alkalmas.

Kiszerelés: szabadgyökerű, A minőség

Rendelhető

Összeállításba
Összeállításba

Leírás

Étkezési célra kifejezetten alkalmas, ehető virágú, közepes méretű élénk rózsaszín bokorrózsa. Fürtökben folyamatosan hozza rengeteg virágját. Kompakt növekedésű, ezért nagyobb konténerbe, balkonra ideális. Igen egészséges, ellenálló fajta, igénytelen, biotermesztésre is alkalmas. A legintenzívebb ízt akkor érjük el, ha a a félig vagy teljesen kinyílt virágokat kora reggel takarítjuk be. Frissen a legízletesebb, de a szirmok hűtőben kb. 10 napig eltarthatók. A szirmok feldolgozás során megtartják színüket.

  • Alak: bokros
  • Magassága: 40-80 cm
  • Virág: 6 cm, teljesen dupla, kerek,lapos, élénk rózsaszín. Kandírozásra, rózsazselékhez, édességhez, üdítőkhöz kifejezetten alkalmas.
  • Illat és íz: édes, gyümölcsös illat, egy kis citrussal, íze az édes és savanyú frissítő együttese
  • Virágzás: ismétlődő, bőséges, nagy fürtökben
  • Tenyészhely: teljes nap
  • Talaj: az ideális talaj laza, humuszos, jó vízáteresztő és enyhén savas vagy normál kémhatású (az optimális az 5,5 és 6,5 közötti pH érték).
  • Ellenállóság : kitűnő
  • Növényigény (1 nm): 4-5 tő
  • Nemesítő: Pheno Geno

További információk

Magasság

,

Szélesség

Díszítő érték

,

Virágzás időszaka

, , , , ,

Virágszín

Virágméret

Hidegtűrő képesség

Fényigény

Talajigény

Vízigény

Rózsaland

A Rózsaland fajtaválasztékában az egyik legrégebbi német nemesítő cég, a Tantau, valamint David Austin, Meilland és más ismert nemesítők rózsáit tudod megvásárolni. A jogvédett és fajtabiztos rózsák nagyrészt a közelmúlt nemesítései, ezek már a mai kor igényeit is kiválóan teljesítik:  a betegségekkel szembeni nagyobb ellenállóképességet, hosszú virágzási időszakot, különleges illatokat és persze új virágformákat és divatos színeket.

A szabadgyökerű példányok értékesítésének kiemelt előnye, hogy a 2-3 éves rózsák hosszú, kb 25-30 cm-es gyökérzettel kerülnek kiszállításra, így gyökérzetük hamar eléri a számukra kívánatos mélységet. Szállítási költségük  jóval kisebb, mint a konténeres kiszerelésűeké, így ha a környezetvédelem és  a kedvező szállítás is fontos számodra, akkor  a szabadgyökerű rózsáink közül érdemes választanod! Szinte minden rózsánk ún. A kategóriájú, ami a szigorú német minőségi előírások szerinti legmagasabb minőségnek felel meg: legalább 3 erős fejlett ágat és sűrű gyökérzetet jelent.

Szállítási részletek

A szabadgyökerű rózsákat gyűjtő rendszerben az ültetési szezon előtt értékesítjük. A pontos szállítási határidőkről az egyes fajták rendelhetőségénél látható info ikonra kattintva tudsz tájékozódni. 50,000 Ft feletti rendelésedet ingyen szállítjuk ki! Megrendeléskor utánvétes fizetési módot is választhatsz!

Visszatérítési feltételek

Fajtagaranciát vállalunk! Ha valamilyen oknál fogva nem a megfelelő fajtát kaptad, kérjük, a rendelést követő 12 hónapon belül jelezd nekünk fotó kíséretében, és jogos reklamáció esetén díjmentesen cseréljük azt.

Szállítási díjak

Áruda minimum szállítási díja 1 900 Ft
Áruda maximum szállítási díja 3 200 Ft
Áruda ingyenes szállítási feltételének vásárlási érték határa 50 000 Ft

Érdekelhetnek még…