Egy- és kétnyári virágok

Egy- és kétnyári növény kínálatunkban jól szaporítható, beltéri vagy kültéri vetéssel is könnyen nevelhető kiskerti kiszerelésű virágmagokat találsz, amellyel gyors és látványos eredményt érhetsz el az üresebb, de általában jól benapozott területeiden. Kezdőknek is javasoljuk, hiszen ez a kertészkedési forma alacsony költségek mellett biztosítja a legnagyobb számú virágpompát. Használd a szűrési funkciókat a kert adottságainak és céljaidnak legmegfelelőbb fajták megtalálásához.

Az egynyári növények jellemzője, hogy egyetlen vegetációs időszak alatt kihajtanak, lombot hoznak, és színpompás virágokkal kápráztatnak el bennünket. A rövid életciklus ellensúlyozására bőséges, ellenálló magterméssel biztosítják fennmaradásukat, ezért ideális körülmények között folyamatosan megjelennek majd virágágyásainkban, kavicsok között, vagy ritkán nyírt füves részeken.

A kétnyári növényeknek először csak a levélzetük fejlődik ki, és csak a második évben hoznak virágot. A virágzást követően általában elpusztulnak, de az elszórt magjaikból a rákövetkező évben már új növénykék fejlődnek.

Jó vásárlást és kertészkedést kívánunk!