Elaeagnus ebbingei ‘Limelight’ – széleslevelű ezüstfa

4 191 Ft

Az Elaeagnus ebbingei ‘Limelight’ – széleslevelű tarka ezüstfa, olajfűz – 40-60 cm (évszaktól függően) kifejlett magasság: 2-3 m, félörökzöld díszcserje. Fő díszítő értéke a sötétzöld alapon élénksárgával márványozott levélzete.

Kiszerelés: konténeres, 2 literes, 40/60 cm

Hamarosan rendelhető

Összeállításba
Összeállításba

Leírás

Az Elaeagnus ebbingei ‘Limelight’ – széleslevelű tarka ezüstfa, olajfűz – kifejlett magassága 2-3 m, félörökzöld díszcserje. Fő díszítő értéke a sötétzöld alapon élénksárgával márványozott levélzete.

  • Alak: Dús lombozatú, felfelé törő hajtásrendszerű, félörökzöld cserje.
  • Virág: Apró, illatos sárga virágai a levelek hónaljában ősszel nyílnak. Gyakran alig észrevehetők, de az illatuk már messziről érződik.
  • Termés: Termése is ezüstös színű, az ősz beálltával sárgára érik, ekkorra ehető.
  • Levél: széles lándzsásak, sötétzöld alapon élénksárgával márványozottak, fényes felületűek, kemény lemezűek
  • Származás: hibrid, örökzöld ezüstfa és a nagylevelű ezüstfa keresztezésével állították elő.
  • Felhasználása: Parkokba, erdősávokba. Ideális szélfogó, remek méhlegelő. Igen dekoratív nyírt- vagy nyíratlan sövény alakítható ki belőle.
  • Tenyészhely: Erősen fényigényes. Kibírja sovány, száraz, homokos vagy köves talajt, az erős sziket, a szennyezett levegőt.
  • Gondozása: Nagyon ellenálló, igénytelen.

További információk

Magasság

Díszítő érték

, ,

Virágzás időszaka

,

Fényigény

Virágszín

Talajigény

Vízigény

Növekedési ütem

Hidegtűrő képesség

Kiszerelés

Magyar cserjék évelők

Magyar cserjék és évelők árudánkban megbízható és egyenletes minőséget termelő hazai kertészetek konténeres dísznövény készletét találod. A beszerzést gyűjtőrendszerben végezzük. Ha nagyobb mennyiségben vásárolnál, lépj kapcsolatba árudánkkal, vagy üzenj a vevőszolgálaton keresztül.

Jó vásárlást, jó kertészkedést kívánunk!

Szállítási részletek

A megrendelt növények beszerzését a tavaszi és őszi szezonban hetente, nyári szezonban 2 hetente gyűjtőrendszerben végezzük, és az MPL futárszolgálattal juttatjuk el címedre. A szállítási határidők a rendelés befizetésétől számított 1, maximum 2 hét. A növényeket biztos rögzítésekkel csomagoljuk, így a szállítás során a növények gyakorlatilag nem sérülnek! Megrendeléskor utánvétes fizetési módot is választhatsz!

Visszatérítési feltételek

Általános visszalépési és garanciális feltételek megegyeznek a mindenkori érvényes jogszabályokban rögzített feltételekkel, amelyet a Vásárlási szerződéses feltételek részletesen tartalmaz.

Szállítási díjak

Áruda minimum szállítási díja 2 399 Ft
Áruda maximum szállítási díja 4 980 Ft

Érdekelhetnek még…