Érdeslevelű hortenzia (Hydrangea serrata)

Az érdeslevelű hortenzia különleges megjelenésű lombhullató cserje, melynek magassága a 2-3 métert is elérheti. Virágait nyár végén, ősz elején bontja, de molyhos leveleivel dekoratív látványt nyújt virágzási időn kívül is.

hydrangea-aspera-hot-chocolate érdes levelű hortenzia
Mutasd a szűrőt

Mind a(z) 5 találat megjelenítve

Az érdeslevelű hortenzia jellemzői:

  • Alak: magassága a 2-3 métert is elérheti.
  • Virág: Ernyős, lepkecsalogató virágzatán a belső, termős szirmok lilák vagy kékek, a külsők fehérek, melyek a virágzás előrehaladtával rózsaszínessé válnak.
  • Levél: Közép zöld színűek, kerekded formájúak, látványosak
  • Tenyészhely: A hortenzia a félárnyékos helyeket szereti. Legjobb, ha olyan helyre ültetjük, ahol kora reggel 2-3 órán keresztül kap közvetlen napfényt, de a nap további részében már inkább félárnyékban, falevelek takarásában legyen. A hortenziának vízigényes, egy feltétel nagyon fontos számára: a sok víz. A fiatal növények nem bírják a fagyokat, ezért takarjuk őket télire, de a megerősödött példányok már ellenállóbbak. Tápanyagdús, jó vízáteresztő képességű, nedves talajt szereti. Mészkerülő, az átlagos vagy savanyú talajban érzi jól magát.

Az érdeslevelű hortenzia felhasználása:

  • Felhasználása: Önálló csoportokban, de évelő ágyások, rózsaágyások kedvelt társnövénye is. Élő és elszáradt virágai csodálatos vázadíszek.

Szállítás

Általában 2-3 literes konténeres kiszerelésben tudod megvásárolni a szezon jelentős részében.