Eremurus ‘Ruiter-hybriden’ – sárgás korbácsliliom

999 Ft

Az Eremurus ‘Ruiter-hybriden’ – korbácsliliom kb. 125 cm magasra nő. Többféle színű keverék, virágai halvány és sötétebb narancssárgák, vöröses középső résszel, vagy citromsárgák.

  • Kiszerelés: “A” minőségű virághagyma

Készleten

Összeállításba
Összeállításba

Leírás

Az Eremurus ‘Ruiter-hybriden’ – korbácsliliom kb. 125 cm magasra nő. Többféle színű keverék, virágai halvány és sötétebb narancssárgák, vöröses középső résszel, vagy citromsárgák.

  • Alak: Rendkívül nagytermetű évelő növény, akár 1,5m – 2 métert is elérheti a hosszú virágszára, melyen több kis virág is nyílhat egyszerre.
  • Virág: Hosszú füzérben hozza hosszúporzós, csillag alakú virágait, melyek színe lehet fehér, citromsárga, narancssárga vagy akár rózsaszín is. Május-júniusban virágzik. Hosszantartó virágzása során virágai jellegzetesen alulról felfelé indulva nyílnak.
  • Levél: Leveleik keskeny lándzsásak.
  • Származási hely:  Nyugat és Közép-Ázsia száraz éghajlatú, köves, lejtős tájairól származik.
  • Tenyészhely: Napos helyre ültessük, a jó vízelvezető képességű, tápanyagban dús talajt szereti. Vízigénye közepes, a növekedési periódusban rendszeres öntözést igényel, azonban a tél folyamán a nedves föld a gumók rothadásához vezethet. Téli védelmet igényel, érdemes mulccsal védeni a tövét.
  • Felhasználása: Virágágyban, vágott virágnak kiválóak. Érdemes a virágágyban hátulra ültetni.
  • Ültetési időszak: Hagymáit ősszel ültessük. Virágzás után érdemes a szárát visszavágni kb. az egyharmadáig. A virágzási idő alatt a levelek leszáradnak és visszahúzódnak a gumóba, ezért érdemes olyan növényekkel társítani, amik kitöltik az üres részt.

További információk

Magasság

,

Szélesség

Díszítő érték

Virágzás időszaka

,

Virágméret

Virágszín

Fényigény

Hidegtűrő képesség

Talajigény

,

Vízigény

Kiszerelés

Hill & Garden – Virághagyma farm kínálatában minőségi, egészséges fejlett virághagymákat találsz hatalmas választékban. Kis kiszerelésink révén saját magad határozhatod meg a szükséges mennyiséget, és állíthatod össze növénykiültetésedet. Naprakész kínálat, újdonságok és kész összeállítások, több száz különleges fajta egy helyen.

Szállítási részletek

A megrendelésedet a MPL futárral, a megfelelő ültetési időszakban, október elejétől juttatjuk el címedre. Vásárláskor utánvétes fizetési módot is választhatsz!

Visszatérítési feltételek

Általános visszalépési és garanciális feltételek megegyeznek a mindenkori érvényes jogszabályokban rögzített feltételekkel, amelyet a Vásárlási szerződéses feltételek részletesen tartalmaz.

Szállítási díjak

Áruda minimum szállítási díja 1 598 Ft
Áruda maximum szállítási díja 1 999 Ft

Érdekelhetnek még…