Eremurus ‘Ruiter-hybriden’ – korbácsliliom

928 Ft

Az Eremurus ‘Ruiter-hybriden’ – korbácsliliom kb. 125 cm magasra nő. Többféle színű keverék, virágai halvány és sötétebb narancssárgák, vöröses középső résszel, vagy citromsárgák.

  • Kiszerelés: virághagyma

Hamarosan rendelhető

Összeállításomba
Összeállításomba

Származás: Magyarország

Áruda : Hill & Garden - Virághagyma farm
Cikkszám: wsb-eremurus-3 Kategória: Címkék: , , ,

Növény leírása

Az Eremurus ‘Ruiter-hybriden’ – korbácsliliom kb. 125 cm magasra nő. Többféle színű keverék, virágai halvány és sötétebb narancssárgák, vöröses középső résszel, vagy citromsárgák.

  • Alak: Rendkívül nagytermetű évelő növény, akár 1,5m – 2 métert is elérheti a hosszú virágszára, melyen több kis virág is nyílhat egyszerre.
  • Virág: Hosszú füzérban hozza hosszúporzós, csillag alakú virágait, melyek színe lehet fehér, citromsárga, narancssárga vagy akár rózsaszín is. Május-júniusban virágzik. Hosszantartó virágzása során virágai jellegzetesen alulról felfelé indulva nyílnak.
  • Levél: Leveleik keskeny lándzsásak.
  • Származási hely:  Nyugat és Közép-Ázsia száraz éghajlatú, köves, lejtős tájairól származik.
  • Tenyészhely: Napos helyre ültessük, a jó vízelvezető képességű, tápanyagban dús talajt szereti. Vízigénye közepes, a növekedési priódusban rendszeres öntözést igényel, azonban a tél folyamán a nedves föld a gumók rothadásához vezethet. Téli védelmet igényel, érdemes mulccsal védeni a tövét.
  • Felhasználása: Virágágyban, vágott virágnak kiválóak. Érdemes a virágágyban hátulra ültetni.
  • Ültetési időszak: Hagymáit ősszel ültessük. Virágzás után érdemes a szárát visszavágni kb. az egyharmadáig. A virágzási idő alatt a levelek leszáradnak és visszahúzódnak a gumóba, ezért érdemes olyan növényekkel társítani, amik kitöltik az üres részt.

Növény jellemzői

Magasság

,

Szélesség

Díszítő érték

Virágzás időszaka

,

Virágméret

Virágszín

,

Fényigény

Hidegtűrő képesség

Talajigény

,

Vízigény

Ellenállóság

Kiszerelés

A minőségű fejlett virághagymák forgalmazása külföldi beszerzési forrásokból. Kis kiszerelésink révén saját magad határozhatod meg a szükséges mennyiséget, és állíthatod össze fajtákat. Folyamatos készletfrissítés, újdonságok és kész összeállítások várnak kínálatunkban.

Szállítási részletek

Gumós növényeinket külföldi termesztőktől, gyűjtőrendszerben szerezzük be. A megrendelésedet a megfelelő ültetési idő előtt MPL futárszolgálattal szállítjuk ki. Várható szállítási határidő a megrendeléstől számított 3-4 hét.

Visszatérítési feltételek

Általános visszalépési és garanciális feltételek megegyeznek a mindenkori érvényes jogszabályokban rögzített feltételekkel, amelyet a Vásárlási szerződéses feltételek részletesen tartalmaz.

Szállítási alapdíj:

Országon belül: Magyarország 44 Ft

Szállítási részletek

Áruda maximum szállítási díja rendelésenként 3 175 Ft
Áruda minimum szállítási díja rendelésenként 1 778 Ft
Áruda ingyenes szállítási feltételének vásárlási érték határa 50 800 Ft

Érdekelhetnek még…