Euonymus fortunei ‘Canadale Gold’ – kecskerágó

1 886 Ft

Euonymus fortunei ‘Canadale Gold’ – kecskerágó 40 – 60 cm magasra megnövő, a talajon fekvő, sűrű hajtásrendszerű és lombozatú örökzöld törpe cserje.

Kiszerelés: konténer, 2 literes, 20/40 cm

Hamarosan rendelhető

Összeállításba
Összeállításba

Leírás

Euonymus fortunei ‘Canadale Gold’ – kecskerágó 40 – 60 cm magasra megnövő, a talajon fekvő, sűrű hajtásrendszerű és lombozatú örökzöld törpe cserje. Díszítő értéke a levélzete, levelei oválisabbak és világosabb zöld színűek, mint a többi kecskerágóé, feltűnőek a kívül sárga, belül élénkzöld színűkkel.

  • Alak: kb 80-100 cm széles és 60 cm magas, kezdetben felfele törekvő, majd elhajló növekedésű, sűrű ágrendszerű gyorsan növő cserje. Az ágak a falaknak támaszkodva felfelé is nőhetnek.
  • Virág: Fehér, jelentéktelen.
  • Levél: Díszítő értéke a levélzete, levelei oválisabbak és világosabb zöld színűek, mint a többi kecskerágóé, feltűnőek a kívül sárga, belül élénkzöld színűkkel. Ősszel a levelek egy része rózsaszínessé válik.
  • Termés: ősszel érik be apró, piros termése, mely az egész tél során fent is marad a bokron.
  • Felhasználása: Talajtakarásra, alacsony sövénynek, vagy támfalak takarására. Ideális körülmények között ágai a talajjal érintkezve gyorsan legyökeresednek, ezért rézsűk megfogására is jól használható.
  • Tenyészhely: Napos, félárnyékos, kissé párás helyet kedveli. Átlagos vízigényű. Fiatalon kissé fagyérzékeny, a hidegebb helyeken védekezzünk téli takarással.
  • Gondozása: Betegségekkel közepesen ellenálló. Fagytűrő cserje, azonban ajánlott nem túl fagyzugos helyre ültetni, mert ekkor van rá esély, hogy elveszti a télen is díszítő leveleit.

További információk

Magasság

60-80 cm

Szélesség

80-100 cm

Díszítő érték

örökzöld lombozat, karakteres levelű

Fényigény

napos fekvésbe, félárnyékba

Talajigény

átlagos kerti talaj

Vízigény

átlagos vízigényű

Növekedési ütem

gyors növekedésű

Hidegtűrő képesség

-15 C alatt

Kiszerelés

Magyar cserjék évelők

Magyar cserjék és évelők árudánkban megbízható és egyenletes minőséget termelő hazai kertészetek konténeres dísznövény készletét találod. A beszerzést gyűjtőrendszerben végezzük. Ha nagyobb mennyiségben vásárolnál, lépj kapcsolatba árudánkkal, vagy üzenj a vevőszolgálaton keresztül.

Jó vásárlást, jó kertészkedést kívánunk!

Szállítási részletek

A megrendelt növények beszerzését a tavaszi és őszi szezonban hetente, nyári szezonban 2 hetente gyűjtőrendszerben végezzük, és az MPL futárszolgálattal juttatjuk el címedre. A szállítási határidők a rendelés befizetésétől számított 1, maximum 2 hét. Heti beszerzések esetén zárás minden szerda éjfélkor. Az addig fizetett évelők megrendelését a következő hét elején szállítjuk ki. A növényeket biztos rögzítésekkel csomagoljuk, így a szállítás során a növények gyakorlatilag nem sérülnek! Megrendeléskor utánvétes fizetési módot is választhatsz!

Visszatérítési feltételek

Általános visszalépési és garanciális feltételek megegyeznek a mindenkori érvényes jogszabályokban rögzített feltételekkel, amelyet a Vásárlási szerződéses feltételek részletesen tartalmaz.

Szállítási díjak

Áruda minimum szállítási díja 2 399 Ft
Áruda maximum szállítási díja 4 980 Ft

Érdekelhetnek még…