Euphorbia amygdaloides ‘Purpurea’ – erdei kutyatej

1 472 Ft

Az Euphorbia amygdaloides ‘Purpurea’ – Török Kutyatej vagy Erdei kutyatej 75 cm magas, sötét-lila szárral és levelekkel, a levelek végén tűnnek fel tavasz végén, nyár elején lime-zöld virágai.

Kiszerelés:  14 cm-es ültetőedényben

Hamarosan rendelhető

Összeállításba
Összeállításba

Leírás

Az Euphorbia amygdaloides ‘Purpurea’ – török kutyatej vagy erdei kutyatej 75 cm magas, sötét-lila szárral és levelekkel, a levelek végén tűnnek fel tavasz végén, nyár elején lime-zöld virágai.

  • Alak: Bokros habitusú, rizómával terjedő dísznövény.
  • Virág: Április környékén hozott ernyőben nyíló virágzatával díszít.
  • Levél: Súrú, félörökzöld, hosszúkás levéltömege van,
  • Tenyészhely: Száraz, árnyékos helyen is életképes. Világosabb vagy akár napos fekvésbe is ültethető, de ilyen körülmények között rendszeres öntözést igényel, árnyékban alacsonyabb a vízigénye. Erőteljesen terjed, ezért ne ültessük olyan növények közelébe, amelyeket esetleg elnyomhat.
  • Talaj: Jó vízáteresztő, laza szerkezetű, közepes tápanyagtartalmű földben érzi jól magát.
  • Felhasználása: Kitűnően mutat szegélyágyak háttérnövényeként. Nagyon jól illeszkedik más évelő növények közé.
  • Betegsége: Betegségek közül a szürkepenész, míg a kártevők közül a levéltetvek támadhatják meg időnként.
  • Számolni kell azzal, hogy tejnedve a bőrre kerülve irritációt okozhat, gondozása során viseljünk kesztyűt!

További információk

Magasság

Szélesség

Díszítő érték

,

Virágzás időszaka

,

Fényigény

,

Talajigény

Növekedési ütem

Kiszerelés

Magyar cserjék évelők

Magyar cserjék és évelők árudánkban megbízható és egyenletes minőséget termelő hazai kertészetek konténeres dísznövény készletét találod. A beszerzést főszezonban heti rendszerességgel gyűjtőrendszerben végezzük. Ha nagyobb mennyiségben vásárolnál, lépj kapcsolatba árudánkkal, vagy üzenj a vevőszolgálaton keresztül.

Jó vásárlást, jó kertészkedést kívánunk!

Szállítási részletek

A megrendelt növények beszerzését a tavaszi és őszi szezonban hetente, nyári szezonban (június 15-től augusztus 15-ig) 2 hetente gyűjtőrendszerben végezzük, és az MPL futárszolgálattal juttatjuk el címedre. A szállítási határidő főszezonban a rendelés befizetésétől számított 7-14 nap, nyári szezonban 14-21 nap. Heti beszerzések esetén a megrendelések zárása minden kedd éjfélkor történik. Az addig fizetett évelők megrendelését a következő hét elején kerülnek kiszállításra. A növényeket biztos rögzítésekkel csomagoljuk, így a szállítás során a növények gyakorlatilag nem sérülnek! Megrendeléskor utánvétes fizetési módot is választhatsz!

Visszatérítési feltételek

Általános visszalépési és garanciális feltételek megegyeznek a mindenkori érvényes jogszabályokban rögzített feltételekkel, amelyet a Vásárlási szerződéses feltételek részletesen tartalmaz.

Szállítási díjak

Áruda minimum szállítási díja 2 399 Ft
Áruda maximum szállítási díja 4 980 Ft

Érdekelhetnek még…