Fargesia murielae ‘Rufa’ – alacsony bambusz

7 975 Ft

Örökzöld,  csomós növekedésű, a kiskertekben és edényben is jól ültethető, bokor formájú alacsony bambusz.

Kiszerelés: konténer, 4 literes, 40/60 cm

Készleten

Összeállításba
Összeállításba

Leírás

Fargesia murielae ‘Rufa’ – alacsony bambusz csomós növekedésű, örökzöld, ernyősen szétomló, bokor formájú.

  • Alak: Rizómával terjedő, csomós növekedésű, nem agresszív, ernyő formájú, sűrű ágú bokros megjelenésű bambusz. A szárai is világos zöldek, később besárgulnak. Kb 2-2,5 méter magasságot érhet el.
  • Levél: Örökzöld, világos zöld, dús lombozatú. Lándzsa alakú levelei kb. 8-12 cm hosszúak, keskenyek alig 1-1,5 cm szélesek.
  • Származási hely: Kína középső, párás erdeiből származik.
  • Tenyészhely: Tápanyagban gazdag talajban, bőséges vízellátás mellett fejlődik a leggyorsabban. Napos helyet szeret, de elviseli a félárnyékot is.
  • Gondozás: Fagytűrő (-20 C) de a hideg erős szelek a leveleit is károsíthatják, így az már télen is elszáradhat. Amennyiben a szárak túlélik a telet, a leveleket a növény tavasszal pótolja. A rizómák nem kívánt terjedését mélyen lesüllyesztett betongyűrűvel, fémlemezzel gátolhatjuk meg.
  • Felhasználás: Sövényként vagy nagy kertekben ligetek, erdők formájában ültessük, de akár szoliterként és teraszon, növénytartóban is jól nevelhető.

További információk

Magasság

Növekedési ütem

Díszítő érték

,

Fényigény

,

Talajigény

,

Vízigény

,

Hidegtűrő képesség

Kiszerelés

Bambuszkertészetünk több mint tíz éve foglalkozik bambuszok gyűjtésével és termesztésével. Gyűjteményünk meghaladja 70 bambuszfajtát, amelyekből folyamatosan állítjuk elő az új szaporulatokat. Árudánkban  a kis méretű, 2-5 literes kiszerelésű példányokat tudod megvásárolni, melyeket futárral szállítunk ki címedre.

Szállítási részletek

A kiszállítás a vevő által megadott címre, a megrendelt áru és a szállítási díj kiegyenlítését követő 7 napon belül történik.

Visszatérítési feltételek

Általános visszalépési és garanciális feltételek megegyeznek a mindenkori érvényes jogszabályokban rögzített feltételekkel, amelyet a Vásárlási szerződéses feltételek részletesen tartalmaz.

Szállítási díjak

Áruda minimum szállítási díja 3 200 Ft

Érdekelhetnek még…