Fargesia murielae ‘Simba Splendid’ – alacsony bambusz

9 931 Ft

Fargesia murielae ‘Simba Splendid’ – alacsony, csomós növekedésű, örökzöld, ernyősen szétomló, bokor formájú bambusz.

Kiszerelés: konténer, 4 literes, 40/60 cm

Hamarosan rendelhető

Kérek értesítőt, ha a termék elérhető lesz

Fargesia murielae ‘Simba Splendid’ – alacsony, csomós növekedésű, örökzöld, ernyősen szétomló, bokor formájú bambusz.

  • Alak: Csomós növekedésű, nem agresszív, ernyő formájú, sűrű ágú bokros megjelenésű bambusz. A szárai is világos zöldek, később besárgulnak. Kb 2-2,5 méter magasságot érhet el.
  • Levél: Örökzöld, világos zöld, dús lombozatú. Lándzsa alakú levelei kb. 8-12 cm hosszúak, keskenyek alig 1-1,5 cm szélesek.
  • Származási hely: Kína középső, párás erdeiből származik.
  • Tenyészhely: Tápanyagban gazdag talajban, bőséges vízellátás mellett fejlődik a leggyorsabban. Napos helyet szeret, de elviseli a félárnyékot is.
  • Gondozás: Fagytűrő (-20 C)  de a hideg erős szelek a leveleit is károsíthatják, így az már télen is elszáradhat. Amennyiben a szárak túlélik a telet, a leveleket a növény tavasszal pótolja.
  • Felhasználás: Sövényként vagy évelőágyásokban, kerti tó partjára keleties hangulatú kertbe javasoljuk, de akár szoliterként és teraszon, növénytartóban is jól nevelhető.

 

Szállítási feltételek

A szállítási határidő főszezonban (márciustól októberig) 7-10 nap. A beérkezett megrendeléseket heti gyűjtésben szerdától keddig gyűjtjük, majd szerdán továbbítjuk a beszállító kertészet felé. A megrendelések csomagolása ezt követő hét elején történik az MPL futárszolgálattal. Főszezonon kívül a szállítási határidő 14-21 napra módosul.


 

Visszatérítési feltételek

Arra törekszünk, hogy mindig kifogástalan minőségű és fajtaazonos növényt szállítsunk. Növény minőségével kapcsolatos reklamációt a kézhezvétel után 48 órán belül tudunk elfogadni. Ritkán, de előfordulhat, hogy tévedésből más fajtát kaptál, és ez csak később, a virágzás során derül ki.
Reklamációdat minden esetben fénykép kíséretében, emailben juttasd el hozzánk, és jogos észrevétel esetén a növényt saját költségünkre kicseréljük, vagy visszatérítjük az árát.

További információk

Magasság

Növekedési ütem

Díszítő érték

,

Fényigény

,

Talajigény

,

Vízigény

,

Hidegtűrő képesség

Kiszerelés

Áruda információk