Fargesia Rufa – Panda bambusz

12 990 Ft65 990 Ft

Kis termetű, bokros, szelíd gyökeres panda bambusz. 3 méter magasság és 1 cm-nél vékonyabb szárak jellemzik.

fargesia rufa panda bambusz levélzete
Fargesia Rufa - Panda bambusz 12 990 Ft65 990 Ft
Tulajdonságai

A fargesia nemzetség egyik legkisebb tagja. Maximum 3 méter magasra nővő szárai 1 cm -nél is vékonyabbak, amelyeket sűrű és apró levélzet borít. Szárai nagyon közel nőnek egymáshoz, bokrosodó. Gyökérzete terjedése szerint szelíd gyökeres (nem agresszív) bambusz fajták közé tartozik.

Felhasználása

Gyakran használják tér elválasztónak, mivel a növekedési üteme miatt a leggyorsabb sövény megoldások közé tartozik. Japán és Ázsiai kertek apró ékköve. Kerti tavak mellé is telepítik. Gyökérzetét azonban érdemes gyökércsapdázni 50 cm mélységig ha tó mellé tesszük, nehogy kárt tegyen a tófóliában vagy geotextíliában. Cserépben is elvan.

Tenyészhely

Eleinte félárnyékos helyet kedveli, és a gyakori öntözést meghálálja. Istálló trágyával érdemes megszórni tavasszal. Ha ez kimaradna akkor sincs baj, a növény teljesen önálló nagyjából a telepítéstől számított 3. évben. Erős szelet nem szereti ez a bambusz, de telepbe rendeződve nem zavarja.

Kiszerelés

40-100 cm közötti magasságú növénykéket küldünk. A biztonságos csomagolás érdekében, olykor minimális földdel és visszavágott vagy behajlított szárakkal adjuk fel. A gyökérzet a lényeg ennél a bambusznál, nem a szár szám. De jellemzően pár száras bambuszokat küldünk. A kép csak illusztráció, a valóságban eltér a feladott növény a képtől.

Szállítás ezekbe az országokba: Magyarország


Várható kiszállítás 1-3 munkanapon belül


 

Szállítási feltételek

INGYENES KISZÁLLÍTÁS

Bizonyos méretű növényeket a biztonságos szállítás érdekében minimális földdel és (esetenként visszavágva) küldjük a biztonságos kézbesítés érdekében.


 

Visszatérítési feltételek

A képek illusztrációk, a képen látható növények a valóságtól eltérhetnek. Visszatérítés nem vonatkozik a növényekre.

Jellemzők

Tömeg N/A
Díszítő érték

,

Fényigény

, ,

Magasság

Vízigény

,

Talajigény

, , , ,

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Fargesia Rufa – Panda bambusz” értékelése elsőként

Áruda információk

  • Áruda neve: Bambusz kert
  • Árudáról bővebben: Bambusz kert
  • Nincs még értékelés