Ficus carica ‘Bornholm’ – füge

6 899 Ft

A Ficus carica ‘Bornholm’ – füge Dániában nemesítették, kiváló a télállósága. Bírja az akár -20°C-os teleket is.

 • Kiszerelés: 14 cm-es ültetőedényben, 40/60 cm
 • Elérhető: 2024 februártól
 • Áruda: Csodás klematiszok és kúszók

 

Jelenleg nem elérhető

Kérek értesítőt, ha a termék elérhető lesz

A Ficus carica ‘Bornholm’ – füge Dániában nemesítették, kiváló a télállósága. Bírja az akár -20°C-os teleket is.

 • Alak:  3-4 m magas bokrot nevel, amelynek arasznyi zömök törzse és szétterülő, laza koronája van.
 • Virág: Virága különös, ún. serlegvirágzat, ami leginkább egy diónyi bimbóhoz hasonló.
 • Levél: Levelei nagyok, öblösek, karéjosak.
 • Termés: 5-6 cm hosszúak és 4 cm szélesek. Gyümölcshéja zöldes, éréskor világosbarnás-rózsaszínbe megy át. A gyümölcshúsa rózsaszínes, lédús. Íze édes, de elmarad a déli fajtáktól.
 • Tenyészhely: A napos, világos, vagy félárnyékos helyet kedveli. Szélcsendes, védett helyen fejlődik a legszebben.
 • Talaj: A talajban nem válogat, megnő a sziklás, száraz talajokon is. Meghálálja a jó földet, a trágyát és a gyomtalanítást. Tartós szárazságban öntözni is kell.
 • Felhasználása: Féltrópusi növény, amelyet – ennek megfelelően – meleg, napsütötte, szélvédett helyre, délre néző falak elé kell ültetni. Dekoratív szoliter növénye lehet kertünknek.
 • Gondozása: A kiültetett csemetét az első évben hagyjuk szabadon növekedni. A fügebokrot metszéssel lehet karbantartani.
 • Betegségei: A fügének alig van kártevője és betegsége, tehát rendszeres növényvédelemre nem szorul.

Szállítás ezekbe az országokba: Magyarország


 

Szállítási feltételek
Szállítási határidők

A megvásárolt növényeinket 14-28 munkanapon belül szállítjuk. A pontos szállítási időt feltüntetjük a növények adatlapján, és a visszaigazoló emailben is láthatod majd. A szállításokat elsősorban kedd-szerda-csütörtöki napra ütemezzük, hogy a hétvégére ne ragadjanak be a futárszolgálatnál.

Szállítási módok, csomagolás

Növényeink egységesen 2 literes növénytartóban neveltek, méretük fajtájuktól függően a szezonban 40-60, ill. 60-90 cm. A kiszállítás MPL futárszolgálattal történik. A növények a csomagolással és kiszállítással együtt 1-2 napot töltenek a dobozban, a kiszállítást tehát gond nélkül átvészelik. A csomagolás során a növényt minden oldalról rögzítjük, így sérülésmentesen kapod kézhez a növényinket. Ha mégis sérülne valamelyik, kérjük, jelezd árudánk felé. A növényt a kézhezvétel után bontsd ki a csomagolásból, és ültetésig helyezd félárnyékos helyre, a földjét tartsd nedvesen.

Szállítási díjak

1-2 db 2400 Ft
3-8 db 3880 Ft
9 db-tól 4690 Ft


 

Visszatérítési feltételek

A minőségi reklamációt kérjük legkésőbb 48 órán belül fotó kíséretében jelezd árudánknál, vagy a Florapont vevőszolgálatán. Kérjük, vedd figyelembe, hogy az egyes fajták között lehetnek olyanok (pl. texensis és olasz klemátisz fajták), amik télire visszahúzódnak, vagy tavasszal erősen visszavágásra kerülnek, így ezek magassága, főleg a tavaszi időszakban, kiszállításkor nem éri el a terméknél feltüntetett méretet, de gyökérzetük fejlett, ezért a minőségnek megfelelnek.

Ha fajtaeltérést tapasztalsz, ami csak a virágzáskor derül ki, kérjük, hogy fotó kíséretében jelezd nekünk, vagy a Florapont vevőszolgálatán. Kérjük, vedd figyelembe, hogy a virág színe a növény korától, talajadottságoktól, fényviszonyoktól erősen függhet, ezért a képen jelzettől eltérő árnyalatokat is tapasztalhatsz, de jogos észrevétel esetén a növényt saját költségünkre kicseréljük, vagy visszatérítjük az árát.

Jellemzők

Magasság

Szélesség

Díszítő érték

,

Virágzás időszaka

Fényigény

Talajigény

Vízigény

Növekedési ütem

Hidegtűrő képesség

Kiszerelés

Árusító

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Ficus carica ‘Bornholm’ – füge” értékelése elsőként

Áruda információk