Ficus carica ‘Dalmatie’ – dalmát füge

8 690 Ft

A Ficus carica ‘Dalmatie’ – dalmát füge az egyik legfinomabb füge. Kis termete miatt kimondottan ideális kisebb kertekbe is, ahol szűkös a hely.

 • Kiszerelés: 2 literes ültetőedényben, 40/60 cm
 • Szállítás: kb. 7-10 munkanap
 • Áruda: Magyar cserjék és évelők

 

Ficus carica Dalmatie dalmát füge
Ficus carica 'Dalmatie' - dalmát füge 8 690 Ft

A Ficus carica ‘Dalmatie’ – dalmát füge más néven: ‘Blanche’, ‘Du Japon’, ‘San Pietro’. Az egyik legfinomabb füge. Kis termete miatt kimondottan ideális kisebb kertekbe is, ahol szűkös a hely.

 • Alak: Kb. 2,5 m magas bokrot nevel, kis termetű fügefa, nem túl erős növekedési eréllyel, felfelé törő ágakkal, szellős bokrot alkot. Kimondottan ideális kisebb kertekbe is, ahol szűkös a hely
 • Virág: Virága különös, ún. serlegvirágzat, ami leginkább egy diónyi bimbóhoz hasonló.
 • Levél: Levelei nagyok, öblösek, karéjosak.
 • Termés: Két terméshullámban érnek be a gyümölcseit. Ha a tavaszi hőmérséklet ingadozások miatt első termései nem hullanak le nagyszámban, akkor júliusban sok, közepes méretű fügét érlel. Szeptemberben 120-150 gramm nagyságú gyümölcsök teremnek, gyorsabb fejlődése érdekében ajánlott az első termések eltávolítása. Körte alakú, héja vékony, éretten zöldessárga. Húsa piros, lédús, sűrű pépű, mézédes, ízletes, illatos.
 • Tenyészhely: A napos, világos, vagy félárnyékos helyet kedveli. Szélcsendes, védett helyen fejlődik a legszebben.
 • Talaj: A talajban nem válogat, megnő a sziklás, száraz talajokon is. Meghálálja a jó földet, a trágyát és a gyomtalanítást. Tartós szárazságban öntözni is kell.
 • Felhasználása: Féltrópusi növény, amelyet – ennek megfelelően – meleg, napsütötte, szélvédett helyre, délre néző falak elé kell ültetni. Dekoratív szoliter növénye lehet kertünknek.
 • Gondozása: A kiültetett csemetét az első évben hagyjuk szabadon növekedni. A fügebokrot metszéssel lehet karbantartani.
 • Betegségei: A fügének alig van kártevője és betegsége, tehát rendszeres növényvédelemre nem szorul.

Szállítás ezekbe az országokba: Magyarország


 

Szállítási feltételek
Szállítási határidők

A növényeket március elejétől november végéig értékesítjük. A megrendelések feldolgozása, összekészítése és a futárszolgálatnak történő átadása 7-10 munkanapot vesz igénybe. A csomagolást és kiszállítást hétfő-kedd-szerdai napra ütemezzük, hogy a hétvégére ne ragadjanak be a küldemények a futárszolgálatnál. A kiszállítás pontos időpontjáról a futárszolgálat értesítőt küld a megadott email címedre.

Szállítási díjak

MPL Futárszolgálat
25.000Ft-ig 2.990 Ft
25.000Ft-50.000-ig 4.690 Ft
50.000Ft-tól 6.790 Ft
Prémium kiszállítás Csomagolóanyag mentes, 100% sérülés mentes kiszállítás.
Alapdíj 3290 Ft+130 Ft/km. (A pontos összeget a kosárnál a címed megadása után láthatod.) Csak 40.000 Ft felett választható kiszállítás mód. A kiszállítás saját fuvarossal történik, előre egyeztetett időpontban.

Kiszerelés, méretek

Növényeink növénytartóban neveltek (konténeresek), minden esetben fejlett gyökérzettel szállítjuk. Az évelőket általában 9-15 cm-es, a cserjéket 2-3 literes (17-19 cm-es) méretű edényben szállítjuk. A pontos kiszerelési méret minden növénynél fel van tüntetve. A cserjék esetében a növény jellemző szállítási magasságát is megadjuk. Kérjük vedd figyelembe, hogy a cserjék sok esetben visszavágásra kerülhetnek és az évelők a vegetációs időszak elején és végén visszahúzódnak.
A képek a növény fejlett állapotát mutatják, a csomagolási fotókon látható állapottól a megvásárolt növény időszakonként eltérhet. A növénytartók mérete viszont minden esetben megegyezik a fotókon feltüntette mérettel.

Csomagolás

MPL futárszolgálattal történő kiszállításnál a növények csomagolással és kiszállítással együtt 1-2 napot töltenek dobozban, a kiszállítást tehát gond nélkül átvészelik. A csomagolás során a növényt minden oldalról rögzítjük, így épen kapod kézhez a növényeinket, valamennyi föld azonban kiszóródhat az edényből. Ha mégis sérülne valamelyik, kérjük, jelezd árudánk felé. A növényt a kézhezvétel után bontsd ki a csomagolásból, és ültetésig helyezd félárnyékos helyre, a földjét tartsd nedvesen.


 

Visszatérítési feltételek

A minőségi reklamációt kérjük legkésőbb 48 órán belül fotó kíséretében jelezd árudánknál vagy a Florapont vevőszolgálatán. Kérjük, vedd figyelembe, hogy az egyes fajták között lehetnek olyanok, melyek télire visszahúzódnak, vagy tavasszal erősen visszavágásra kerültek, így ezek magassága, főleg a tavaszi időszakban, nem éri el a terméknél feltüntetett méretet, de gyökérzetük fejlett, ezért a minőségnek megfelelnek.

Ha fajtaeltérést tapasztalsz, ami csak a virágzáskor derül ki, kérjük, hogy fotó kíséretében jelezd nekünk vagy a Florapont vevőszolgálatán. Kérjük, vedd figyelembe, hogy a virág színe a növény korától, talajadottságoktól, fényviszonyoktól erősen függhet, ezért a képen jelzettől eltérő árnyalatokat is tapasztalhatsz, de jogos észrevétel esetén a növényt saját költségünkre kicseréljük, vagy visszatérítjük az árát.

Jellemzők

Magasság

Szélesség

Díszítő érték

,

Virágzás időszaka

Fényigény

Talajigény

Vízigény

Növekedési ütem

Hidegtűrő képesség

Kiszerelés

Árusító

Termelő

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Ficus carica ‘Dalmatie’ – dalmát füge” értékelése elsőként