Fraxinus ornus ‘Mecsek’ – gömb virágos kőris

55 880 Ft73 152 Ft

Fraxinus ornus ‘Mecsek’ – gömb virágos kőris méteres magasságon törzsbe oltott, magyar nemesítésű díszfa, szép gömb alakú lombkoronával.

  • Várható szállítás 2023 november végén a 48. héten
  • Áruda: Extra méretű koros fák és cserjék
Útmutató a koros növények vásárlásához

Méret

A koros fák méretét a törzskerületükkel jellemzik, minden egyéb adat tájékoztató jellegű és kevésbé mérvadó. A törzskerületet a talajtól 1 méter magasságban mérik. Ahogy fejlődik a fa, évről évre nő a törzskerülete is, de lehet, hogy ugyanabban a konténerben van továbbra is. Egy 8/10 cm kerületű fa kb. 6-8 éves.

A fák törzsmagassága jellemzően 2-2,2 méter.

Az általunk kínált méretek kézzel mozgathatók.

Ültetés

A konténeres kiszerelésű koros fákat és cserjéket egész évben lehet ültetni, mégis azt javasoljuk, hogy az ültetést őszre időzítsd. Az ősz eleji ültetés esetén a növénynek nem a túlélésre kell energiát fordítania, hanem a gyökérzet fejlesztésére.

Az ültetés nem igényel nagyobb tudást mint egy kisebb példány elültetése, de fizikailag nehezebb. Az ültetésről ebben a cikkben találsz részletes útmutatót.

Mennyiség

Ha 3 darabnál többet szeretnél vásárolni egy fajtából, akkor kérjük, egyeztess velünk.

Kérd szakértőnk tanácsát

A Fraxinus ornus ‘Mecsek’ – gömb virágos kőris felhasználása

A virágos kőris gömb koronájú fajtája. Gömb formájú lombja és alacsony termete miatt ideális díszfa kisebb kertekbe, előkertekbe látványos fasorokhoz, ahol fontos a szoborszerű megjelenés is. Szabályos gömb lombozata nyírás nélkül, természetes módon jön létre, gondozást, metszést nem igényel.

A Fraxinus ornus ‘Mecsek’ – gömb virágos kőris tulajdonságai

  • Alak: 6-8 méter magas, gömb lombkoronájú lombhullató fa. Gyorsan nő.
  • Levél: Levelei lándzsásak vagy széles lándzsásak, 5–10 cm hosszúak, ülők, szabálytalanul fűrészesek, a fogak elállók. A levéllemez felül sötétzöld, a fonákon halványabb, legfeljebb a középső éren kissé szőrös. Későn, zölden hullanak le; rendszerint az első fagyokig kitartanak.
  • Virág: Április-május hónapban hozza illatos, krémfehér termetes bugavirágzatait, mely nagy mennyiségben jelennek meg a lombozatban.
  • Tenyészhely: Napos helyet szereti.
  • Talaj: Talajigénye átlagos kerti talaj.

Szállítás ezekbe az országokba: Magyarország


 

Szállítási feltételek

A szállításokat egyedileg, saját teherautóval végezzük, a visszagazolásban jelzett időpontban. A szállítás a kertkapuban történő lepakolást és átadást jelenti, a termékek további mozgatását, elhelyezését a szállítási díj nem tartalmazza. A termékek súlya tájékoztató jellegű, de mutatja, hogy milyen nehéz növényekről van szó. A legtöbb esetben a növény mozgatásához legalább 2 ember szükséges.

SZÁLLÍTÁSI DÍJAK

12.990 Ft/rendelés

Jellemzők

Tömeg N/A
Magasság

Szélesség

Növekedési ütem

Díszítő érték

,

Növény alak

Fényigény

Talajigény

,

Vízigény

Hidegtűrő képesség

Kiszerelés

Méretválaszték

8/10 cm törzskörméret, 10/12 cm törzskörméret

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Fraxinus ornus ‘Mecsek’ – gömb virágos kőris” értékelése elsőként

Áruda információk