Fritillaria ‘Garland Star’ – császárkorona

1 408 Ft

A 80-100 cm magas Fritillaria ‘Garland Star’ – császárkorona narancsos-vöröses, harang formájú, bólogató virágait április-májusban hozza.

  • Kiszerelés: “A” minőségű virághagyma, 20/+ cm

Hamarosan rendelhető

Összeállításba
Összeállításba

Leírás

A 80-100 cm magas Fritillaria ‘Garland Star’ – császárkorona narancsos-vöröses, harang formájú, bólogató virágait április-májusban hozza.

  • Alak:A virágzati szára kimagaslóan hosszú a hagymás növények között, akár a másfél méteres magasságot is elérheti
  • Virág: A szárak végén örvökben álló, narancssárga leplű, bókoló virágok pompáznak. A virágok felett kócos üstök található, amelyről nevét is kapta.
  • Levél: Leveleik keskeny lándzsásak a száron örvös állásúak.
  • Származási hely: Iránból (Perzsiából) a tizenhatodik században került Isztambulba (Konstantinápolyba), ahonnan Bécs császári kertjeibe jutott. Később főleg a szerzetesek révén Európa kolostorkertjeiben kedvelt dísznövény lett.
  • Tenyészhely:Napos és félárnyékos helyeken is jól érzi magát, de az előbbi esetben mindenképp gondoskodnunk kell a rendszeres öntözésről.
  • Talaj: A tápanyagban gazdag, üde talajokat kedveli, ezeken a helyeket hosszú éveken át virágzik. Hagymája télálló, általában elég 4-5 évente átültetnünk.
  • Felhasználása:3-5 db-os csoportban ültetve, virágágyban, más tavaszi virágokkal társíthatjuk.Hagymájának erős illata van, ezért érdemes kószapockok vagy vakondokok járta helyre ültetnünk.
  • Ültetési időszak: Hagymáit ősszel ültessük 15-20 cm mélyre. Rosszul viselik a bolygatást és a hosszan tartó tárolást, ezért a tavasz folyamán elültetett egyedek gyakran nem virágoznak első évben, vagy akár el is pusztulhatnak.

További információk

Magasság

Szélesség

Díszítő érték

,

Virágzás időszaka

,

Virágméret

Virágszín

,

Fényigény

,

Hidegtűrő képesség

Talajigény

, ,

Vízigény

,

Kiszerelés

Ültetési időszak

, ,

Ültetési mélység

Hill & Garden – Virághagyma farm kínálatában minőségi, egészséges fejlett virághagymákat találsz hatalmas választékban. Kis kiszerelésink révén saját magad határozhatod meg a szükséges mennyiséget, és állíthatod össze növénykiültetésedet. Naprakész kínálat, újdonságok és kész összeállítások, több száz különleges fajta egy helyen.

Szállítási részletek

A megrendelésedet a MPL futárral, a megfelelő ültetési időszakban, október elejétől juttatjuk el címedre. Vásárláskor utánvétes fizetési módot is választhatsz!

Visszatérítési feltételek

Általános visszalépési és garanciális feltételek megegyeznek a mindenkori érvényes jogszabályokban rögzített feltételekkel, amelyet a Vásárlási szerződéses feltételek részletesen tartalmaz.

Szállítási díjak

Áruda minimum szállítási díja 1 598 Ft
Áruda maximum szállítási díja 1 999 Ft

Érdekelhetnek még…