Futó- és kúszórózsák

A futó- vagy kúszórózsák gyakran 200–300 cm-es, néha még ennél hosszabb hajtásokat hoznak, így ideálisak pergolák, pavilonok, oszlopok és falak befedésére. Legtöbbjük őse Polyantha hibrid vagy Floribunda rózsa, többnyire buja virágfürtöket hajtanak, míg a szoliter virágokat nevelők általában nagyok és teltek, a hibrid tearózsákra emlékeztetnek.
A dúsabb ágrendszert és a gazdag virágzást a fiatal hajtások tavaszi metszésével és a fő hajtások vízszintes irányításával érhetjük el. Általában egy tő is elég nagyobb felület befuttatására.

Eden (Pierre de Ronsard) - Meilland futórózsa
Mutasd a szűrőt

1–21 termék, összesen 48 db

1–21 termék, összesen 48 db

A futó- és kúszórózsák jellemzői

  • Alak: kúszó, felfelé növekvő
  • Virágzás: fajtától függően fürtökben vagy szólóban virágzik, a virágzás lehet ismétlődő vagy egyszeri, de találsz már folyamatosan virágzó fajtát is.

A futó- és kúszórózsák felhasználása

  • Felhasználása: pergolák, pavilonok, oszlopok és falak befedésére, rácsra, kerítésre futtatáshoz
  • Tenyészhely: napos, félárnyékos helyet kedvel
  • Talajigény: Az ideális talaj laza, humuszos, jó vízáteresztő és enyhén savas vagy normál kémhatású, az optimális az 5,5 és 6,5 közötti pH érték.
  • Gondozása: A kúszórózsa akkor teljesít a legjobban, ha mély, jól előkészített talajba ültetjük, és az első év folyamán, valamint száraz időben rendszeresen öntözzük. Tél végi, kora tavaszi metszésével az ágakat irányíthatjuk, és ezáltal a virágzás is dúsabb lesz.

Szállítás

Kora tavasszal és ősszel szabadgyökeres kiszerelésben, márciustól nyár végéig 2 literes konténeres kiszerelésben tudod megvásárolni.