Gala (Regal Prince) – pirosas héjú, édes alma

4 890 Ft

A Gala alma (Regal Prince néven is ismert)pirosas-sárgás héjú, fehér húsú, édes alma.

 • Magonc alanya és kora: MM106-os alany, 1 éves, 120 cm-es méretre visszavágva
 • Kiszerelés: szabadgyökerű csemete
 • Áruda: Gyümölcsöskert
 • Rendelhető: 2024 nyár végétől

 

Jelenleg nem elérhető

Kérek értesítőt, ha a termék elérhető lesz

A Gala alma (Regal Prince néven is ismert) pirosas-sárgás héjú, fehér húsú, édes alma.

A termés jellemzői:

 • Érési időszak: Augusztus vége-szeptember.
 • A gyümölcs mérete, húsa, íze: Közepes méretű (kb 150 gramm), gömbölyű. Sárgás-pirosas, csíkozott héjú, fehér húsú, roppanós, édeskés ízű. Jól tárolható, szedés után sokáig eláll.

A fa jellemzői (MM106-os alany):

 • Termékenység: Önmeddő. Porzópárok: Gloster, Granny Smith.
 • Alak: Középerős növekedésű alany, kb. 3,5 méter magasra, és kb. 4 méter szélesre nő meg (ez a metszéstől függően eltérő lehet).
 • Levél, virág: A levele zöld színű, karéjos. A lombozatnak 5-10 m2 helyigénye van. Virága fehéres rózsaszín. A virágzás időszaka: április közepe-május eleje.
 • Tenyészhely: Mérsékelten hűvös, csapadékos éghajlatot és napos helyet kedvel. Az MM106-os alanyok jól fejlődnek homokos talajon is, de a nagyon hideg és nyirkos talajba ültetésüket kerüljük. A nitrogénben gazdag talaj növeli a lisztharmat kialakulásának az esélyeit.
 • Metszése: Február-március környékén, rügyfakadás előtt. A főágakaat 3-5 rügyre érdemes visszavágni, ezzel elősegítve az erőteljes fejlődést.
 • Gondozása (locsolás, permetezés): Tavasszal hetente, nyáron akár naponta is locsoljuk. Érdemes permetezni. A permetezés időszaka a rügyezéstől a sziromhullásig tart.
 • Betegségei: Lisztharmat, mozaik vírus, monília, gyökérrothadást előidéző fitoftóra, kártevők.

A szabadgyökerű almafa ültetése:

 • Ültetési ideje: A szabadgyökerű példányok ültetési ideje októbertől tart a lombhullatást követő hűvös, de fagymentes időben, akár télen is. A kiszállítást követően minél hamarabb ültessük el, addig pedig eredeti csomagolásában, hűvös és nyirkos helyen tároljuk, mindenféleképpen óvjuk a naptól és a széltől.
 • Ültetési tőtávolság: Kb. 5 méter.
 • Ültetési lépések:
  1. Az ültetés előtt legalább 24 óráig áztassuk vízbe a gyökérzetet.
  2. A szabadgyökerű példányoknak 80x80x80 cm-es ültetőgödröt ássunk. Minél rosszabb minőségű a talaj, érdemes annál nagyobb gödröt ásni. Kerüljük a trágyázást, mivel az elpusztíthatja az almafa gyökerét! (Ha nagyon rossz minőségű a talaj, akkor a gödör aljába tehetünk lassan oldódó műtrágya tablettát vagy komposztot).
  3. Ezután helyezzünk bele a gödörbe a szabadgyökeres fát úgy, hogy a szemzés helye az uralkodó szél irányával szemben álljon, és töltsük fel földdel. Ügyeljünk rá, hogy a legfelső gyökérzetet is vastagon (5-10 cm) fedje föld. Az oltás helye a föld fölé kerüljön. Figyeljünk rá, hogy a talajt tömören nyomkodjuk gyökérzet köré.
  4. Az őszi ültetéskor az oltás helyét földdel kupacoljuk be. Az őszi ültetést követően a fát locsolni nem feltétlenül kell, de érdemes.

Szállítás ezekbe az országokba: Magyarország


 

Szállítási feltételek

Áruda: Gyümölcsöskert

Rendelési időszak

Szabadgyökerű gyümölcsfákat július közepétől március közepéig tudod megvásárolni.

Szállítási határidők

A kiszállításokat az ültetési időhöz igazítjuk. Tavasszal a kiszállításokat március elején kezdjük, ahogy elmúltak a fagyos időszakok. A szállítás várható idejét a megrendelést visszaigazoló emailben is megtalálod, de a csomagolás előtt külön értesítőt küldünk.

Szállítási díjak

Választhatsz futárszolgálatot, vagy postán maradó kiszállítást.
MPL Futárszolgálat
1-4 db 2990 Ft /rendelés
5 db-tól 4290 Ft /rendelés
Postán maradó
Postán maradó rendelések átvételére maximum 5 nap áll rendelkezésedre.
1-4 db 2990 Ft /rendelés
5 db-tól 4290 Ft /rendelés

Rendelések összevonása

Ha a rendelési időszak alatt több rendelést adsz le, akkor azokat összevonjuk, és egy rendelésként egy szállítási díjjal küldjük el neked. Kérjük, hogy ebben az esetben jelezd az új megrendelésed leadásakor a vásárlási megjegyzésbe, hogy melyik meglévő megrendeléseddel szeretnéd összevonni.

Fizetési módok

100.000 Ft vásárlásig a hosszú rendelési időszak miatt utánvétes fizetést is választhatsz.

Szállítási mód

A szabadgyökerű gyümölcsfákat 120 cm-esre visszavágva szállítjuk, fólia csomagolásban, MPL futárszolgálattal. A növények a csomagolással és kiszállítással együtt 1-2 napot töltenek a dobozban, így a kiszállítást gond nélkül átvészelik, de a kézhezvételtől számítva legfeljebb egy-két napot maradhatnak a fóliában hűvös helyen.

Jellemzők

Magasság

Szélesség

Virágzás időszaka

Virágszín

,

Fényigény

Talajigény

,

Vízigény

Növekedési ütem

Hidegtűrő képesség

Kiszerelés

Árusító

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Gala (Regal Prince) – pirosas héjú, édes alma” értékelése elsőként

Kérek értesítőt, ha a termék elérhető lesz