Ginkgo biloba – páfrányfenyő

91 504 Ft

A Ginkgo biloba – páfrányfenyő rendkívül ellenálló, hosszú életű, szokatlan levélzetű, lombhullató fa.

  • Várható szállítás 2023 október első felében a 41. héten
  • Áruda: Extra méretű koros fák és cserjék
Ginkgo biloba - páfrányfenyő kérge és lombozata
Ginkgo biloba - páfrányfenyő 91 504 Ft
Útmutató a koros növények vásárlásához

Méret

A koros fák méretét a törzskerületükkel jellemzik, minden egyéb adat tájékoztató jellegű és kevésbé mérvadó. A törzskerületet a talajtól 1 méter magasságban mérik. Ahogy fejlődik a fa, évről évre nő a törzskerülete is, de lehet, hogy ugyanabban a konténerben van továbbra is. Egy 8/10 cm kerületű fa kb. 6-8 éves.

A fák törzsmagassága jellemzően 2-2,2 méter.

Az általunk kínált méretek kézzel mozgathatók.

Ültetés

A konténeres kiszerelésű koros fákat és cserjéket egész évben lehet ültetni, mégis azt javasoljuk, hogy az ültetést őszre időzítsd. Az ősz eleji ültetés esetén a növénynek nem a túlélésre kell energiát fordítania, hanem a gyökérzet fejlesztésére.

Az ültetés nem igényel nagyobb tudást mint egy kisebb példány elültetése, de fizikailag nehezebb. Az ültetésről ebben a cikkben találsz részletes útmutatót.

Mennyiség

Ha 3 darabnál többet szeretnél vásárolni egy fajtából, akkor kérjük, egyeztess velünk.

Kérd szakértőnk tanácsát

A Ginkgo biloba – páfrányfenyő felhasználása

Kifejlett mérete miatt főként közepes vagy annál nagyobb díszkertekbe javasoljuk, de lassú növekedése révén kiskertekbe is jól használható. Levélzete és kérge egzotikus megjelenést kölcsönöz a kertnek, ezért a keleti hangulatú kertek elmaradhatatlan növénye.

A Ginkgo biloba – páfrányfenyő tulajdonságai

  • Alak: Akár 20-25 méter magasra nő, de ezt sok-sok év alatt éri el. 10-12 éves korában kb. 6 méter magas. Széles kúp alakú vagy szabálytalanul szétterülő koronájú, lazán ágas lombhullató fa.
  • Származási hely: Kína
  • Virág: Kétlaki növény, külön hím és nőivarú fa. Legtöbbször hímivarú egyedeivel találkozunk, mert a nőivarú egyedek sárgás termései kellemetlen illatot árasztanak.
  • Levél: Jellegzetes, legyezőformájú, a levélzet őszi sárga elszíneződése is szép látványt nyújt.
  • Termés: Termése éretten sárga szilvára emlékeztet, héja fehéres-hamvas, a fa szaporodó képessége csak 25-30 éves kora után kezdődik és legalább 1000 évig tart.
  • Tenyészhely: Kedveli a félnedves talajt és a sok fényt. Jól él a puha, jó vízelvezetésű, homokos földben, de nem túl válogatós a talaj típusát illetően. A városi szennyezett levegőt is jól tűri.
  • Gondozása: Kártevőkre és kórokozókra nem igazán fogékony, nem igényel sok törődést.

Szállítás ezekbe az országokba: Magyarország


 

Szállítási feltételek

A szállításokat egyedileg, saját teherautóval végezzük, a visszagazolásban jelzett időpontban. A szállítás a kertkapuban történő lepakolást és átadást jelenti, a termékek további mozgatását, elhelyezését a szállítási díj nem tartalmazza. A termékek súlya tájékoztató jellegű, de mutatja, hogy milyen nehéz növényekről van szó. A legtöbb esetben a növény mozgatásához legalább 2 ember szükséges.

SZÁLLÍTÁSI DÍJAK

12.990 Ft/rendelés

Jellemzők

Tömeg N/A
Magasság

Szélesség

Növekedési ütem

Díszítő érték

,

Fényigény

Talajigény

Vízigény

Hidegtűrő képesség

Kiszerelés

Méretválaszték

14/16 cm törzskörméret

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Ginkgo biloba – páfrányfenyő” értékelése elsőként

Áruda információk