Gyertyán sövény

2 370 Ft

Gyertyán sövény a rendezett, elegáns, régi és új kertek határolására ideális megoldás.

  • Kiszerelés: konténer, 2 literes, 40/60 cm
  • Minimum vásárlási mennyisség: 6 db

A minimum rendelési mennyiség 2 méter sövény telepítésére elegendő.

nyírott gyertyán sövény levélzet
Gyertyán sövény 2 370 Ft

A gyertyán sövény jellemzője

Hosszú életű, igénytelen, lassan növő, ezért nyírással jól karbantartható. alacsonyan is sűrű sövény. Bár nem örökzöld, de téli levélzete egészen kora tavaszig fennmarad. Ajánljuk régi kúriákhoz, villakertekbe vagy modern, elegáns rendezett kertekbe is.

Méretét nyírással tudjuk szabályozni.  A gyertyán sövény magassága az 1 métertől 3-4 méterig terjedhet, a fölött a nyírás már nagyon körülményes. A szélességét kb 80 -150 cmre nyírjuk. A tömör megjelenésért évente kétszer nyírjuk.

A gyertyán sövény telepítése

Sorba vagy dupla sorba, 40 cm tőtávolságba, napos helyre telepítsük. A konténeres változata egész évben telepíthető. A minimum rendelési mennyiség 2 méter sövény telepítésére elegendő. A fiatal növény rendszeres öntözést igényel, de pár év múlva az öntözés elhagyható.

A gyertyánról

  • Alak: 15-20 méter magas gömbölyded koronájú lombhullató fa. Törzse csavarodott, gyakran kissé bordás, szürke kérge sokáig sima marad.
  • Levél: Hosszúkás tojásdad levelei sötétzöldek, redőzöttek, ősszel sárgára színeződnek, télen barnák. Télen az elszáradt leveleit magán tartja egészen tavaszig.
  • Őszi lombszín: sárga, akár tavaszig fennmarad az ágakon
  • Termés: Ősszel érő termései a madarak csemegéje.
  • Származási hely: Európa, Kis-Ázsia, Perzsia
  • Tenyészhely: Napos helyre ültessük. Közepes vízigénnyel rendelkező fa, így fiatal korában rendszeres öntözést igényel, idősebb korában jobban viseli a szárazságot
  • Talaj: Tűri a sovány talajokat.
  • Felhasználása: Jól metszhető, nyírott, magas sövény kialakítására kiválóan alkalmas, a kertépítésben a gyertyánt elsősorban sövényként telepítik.

 

Szállítás ezekbe az országokba: Magyarország


 

Szállítási feltételek
Szállítási határidők

A növényeket március elejétől november végéig értékesítjük. A megrendelések feldolgozása, összekészítése és a futárszolgálatnak történő átadása 7-10 munkanapot vesz igénybe. A csomagolást és kiszállítást hétfő-kedd-szerdai napra ütemezzük, hogy a hétvégére ne ragadjanak be a küldemények a futárszolgálatnál. A kiszállítás pontos időpontjáról a futárszolgálat értesítőt küld a megadott email címedre.

Szállítási díjak

MPL Futárszolgálat
25.000Ft-ig 2.990 Ft
25.000Ft-50.000-ig 4.690 Ft
50.000Ft-tól 6.790 Ft
Prémium kiszállítás Csomagolóanyag mentes, 100% sérülés mentes kiszállítás.
Alapdíj 3290 Ft+130 Ft/km. (A pontos összeget a kosárnál a címed megadása után láthatod.) Csak 40.000 Ft felett választható kiszállítás mód. A kiszállítás saját fuvarossal történik, előre egyeztetett időpontban.

Kiszerelés, méretek

Növényeink növénytartóban neveltek (konténeresek), minden esetben fejlett gyökérzettel szállítjuk. Az évelőket általában 9-15 cm-es, a cserjéket 2-3 literes (17-19 cm-es) méretű edényben szállítjuk. A pontos kiszerelési méret minden növénynél fel van tüntetve. A cserjék esetében a növény jellemző szállítási magasságát is megadjuk. Kérjük vedd figyelembe, hogy a cserjék sok esetben visszavágásra kerülhetnek és az évelők a vegetációs időszak elején és végén visszahúzódnak.
A képek a növény fejlett állapotát mutatják, a csomagolási fotókon látható állapottól a megvásárolt növény időszakonként eltérhet. A növénytartók mérete viszont minden esetben megegyezik a fotókon feltüntette mérettel.

Csomagolás

MPL futárszolgálattal történő kiszállításnál a növények csomagolással és kiszállítással együtt 1-2 napot töltenek dobozban, a kiszállítást tehát gond nélkül átvészelik. A csomagolás során a növényt minden oldalról rögzítjük, így épen kapod kézhez a növényeinket, valamennyi föld azonban kiszóródhat az edényből. Ha mégis sérülne valamelyik, kérjük, jelezd árudánk felé. A növényt a kézhezvétel után bontsd ki a csomagolásból, és ültetésig helyezd félárnyékos helyre, a földjét tartsd nedvesen.


 

Visszatérítési feltételek

A minőségi reklamációt kérjük legkésőbb 48 órán belül fotó kíséretében jelezd árudánknál vagy a Florapont vevőszolgálatán. Kérjük, vedd figyelembe, hogy az egyes fajták között lehetnek olyanok, melyek télire visszahúzódnak, vagy tavasszal erősen visszavágásra kerültek, így ezek magassága, főleg a tavaszi időszakban, nem éri el a terméknél feltüntetett méretet, de gyökérzetük fejlett, ezért a minőségnek megfelelnek.

Ha fajtaeltérést tapasztalsz, ami csak a virágzáskor derül ki, kérjük, hogy fotó kíséretében jelezd nekünk vagy a Florapont vevőszolgálatán. Kérjük, vedd figyelembe, hogy a virág színe a növény korától, talajadottságoktól, fényviszonyoktól erősen függhet, ezért a képen jelzettől eltérő árnyalatokat is tapasztalhatsz, de jogos észrevétel esetén a növényt saját költségünkre kicseréljük, vagy visszatérítjük az árát.

Jellemzők

Díszítő érték

Fényigény

,

Talajigény

Vízigény

Növekedési ütem

Árusító

Hidegtűrő képesség

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Gyertyán sövény” értékelése elsőként