Gyertyán sövény

1 524 Ft

Gyertyán sövény a rendezett, elegáns, régi és új kertek határolására ideális megoldás.

 • Kiszerelés: konténer, 2 literes, 40/60 cm
 • Minimum vásárlási mennyisség: 6 db

A minimum rendelési mennyiség 2 méter sövény telepítésére elegendő.

Hamarosan rendelhető

Összeállításba
Összeállításba

Leírás

A gyertyán sövény jellemzője

Hosszú életű, igénytelen, lassan növő, ezért nyírással jól karbantartható. alacsonyan is sűrű sövény. Bár nem örökzöld, de téli levélzete egészen kora tavaszig fennmarad. Ajánljuk régi kúriákhoz, villakertekbe vagy modern, elegáns rendezett kertekbe is.

Méretét nyírással tudjuk szabályozni.  A gyertyán sövény magassága az 1 métertől 3-4 méterig terjedhet, a fölött a nyírás már nagyon körülményes. A szélességét kb 80 -150 cmre nyírjuk. A tömör megjelenésért évente kétszer nyírjuk.

A gyertyán sövény telepítése

Sorba vagy dupla sorba, 40 cm tőtávolságba, napos helyre telepítsük. A konténeres változata egész évben telepíthető. A minimum rendelési mennyiség 2 méter sövény telepítésére elegendő. A fiatal növény rendszeres öntözést igényel, de pár év múlva az öntözés elhagyható.

A gyertyánról

 • A közönséges gyertyán (Carpinus betulus) jól metszhető, nyírott, magas sövény kialakítására kiválóan alkalmas.
 • Alak: 15-20 méter magas gömbölyded koronájú lombhullató fa. Törzse csavarodott, gyakran kissé bordás, szürke kérge sokáig sima marad.
 • Levél: Hosszúkás tojásdad levelei sötétzöldek, redőzöttek, ősszel sárgára színeződnek, télen barnák. Télen az elszáradt leveleit magán tartja egészen tavaszig.
 • Őszi lombszín: sárga
 • Termés: Ősszel érő termései a madarak csemegéje.
 • Származási hely: Európa, Kis-Ázsia, Perzsia
 • Tenyészhely: Napos helyre ültessük. Közepes vízigénnyel rendelkező fa, így fiatal korában rendszeres öntözést igényel, idősebb korában jobban viseli a szárazságot
 • Talaj: Tűri a sovány talajokat.
 • Felhasználása: Jól metszhető, nyírott, magas sövény kialakítására kiválóan alkalmas, a kertépítésben a gyertyánt elsősorban sövényként telepítik.

Bővebben

További információk

Díszítő érték

Fényigény

,

Talajigény

Vízigény

Növekedési ütem

Hidegtűrő képesség

Magyar cserjék évelők

Magyar cserjék és évelők árudánkban megbízható és egyenletes minőséget termelő hazai kertészetek konténeres dísznövény készletét találod. A beszerzést főszezonban heti rendszerességgel gyűjtőrendszerben végezzük. Ha nagyobb mennyiségben vásárolnál, lépj kapcsolatba árudánkkal, vagy üzenj a vevőszolgálaton keresztül.

Jó vásárlást, jó kertészkedést kívánunk!

Szállítási részletek

A megrendelt növények beszerzését a tavaszi és őszi szezonban hetente, nyári szezonban (június 15-től augusztus 15-ig) 2 hetente gyűjtőrendszerben végezzük, és az MPL futárszolgálattal juttatjuk el címedre. A szállítási határidő főszezonban a rendelés befizetésétől számított 7-14 nap, nyári szezonban 14-21 nap. Heti beszerzések esetén a megrendelések zárása minden kedd éjfélkor történik. Az addig fizetett évelők megrendelését a következő hét elején kerülnek kiszállításra. A növényeket biztos rögzítésekkel csomagoljuk, így a szállítás során a növények gyakorlatilag nem sérülnek! Megrendeléskor utánvétes fizetési módot is választhatsz!

Visszatérítési feltételek

Általános visszalépési és garanciális feltételek megegyeznek a mindenkori érvényes jogszabályokban rögzített feltételekkel, amelyet a Vásárlási szerződéses feltételek részletesen tartalmaz.

Szállítási díjak

Áruda minimum szállítási díja 2 399 Ft
Áruda maximum szállítási díja 4 980 Ft

Érdekelhetnek még…