Helianthus annuus ‘Ruby Eclipse’

1 283 Ft

Pollenmentes, kétszínű napraforgó

Kiszerelés: virágmag, 10 mag/tasak

Hamarosan rendelhető

Összeállításomba
Összeállításomba

Növény leírása

Különleges napraforgó fajta, mely rengeteg virágot hoz. A virágok színei különböző árnyalatokban váltakoznak, a legvilágosabbak a rózsaszínhez közelítenek.
Maga a növény egy erős főszárral rendelkezik, mely fent elágazik, és egyszerre néhány virágot is hoz. A legelső virág 20-25 cm-es! Vonzza a méheket, pillangókat, madarakat. Vágóvirágnak is ideális, ha nem teljesen kinyílt állapotban vágjuk le.

Inkább a teljes napot részesíti előnyben, de félárnyékba is ültethető. Ha a Ruby Eclipse napi 8 óránál kevesebb napsütést kap, akkor a virágai kissé sötétebbek lesznek, különösen akkor, ha a reggeli napsütés van többségben. A növények félárnyékban nem válnak olyan bokrossá, mint a teljes napsütés esetén, de így is erős növény lesz.

A napraforgó nagyon könnyen termeszthető, fagyok elmúltával közvetlenül szórjuk a földbe. Talajban nem válogatós, de közvetlen napra van szükségük. A magok fajtánként változhatnak, a szürke-fehér csíkos emberi fogyasztásra alkalmas, a fekete színűeket madáreleségként használhatjuk.

  • Alak: 180-240 cm erőteljes növény, jól elágazó
  • Virág: Kétszínű, a krémszíntől és a rubinpiros árnyalataiban
  • Levél: hosszúkás, lándzsa alakú
  • Tenyészhely: Napos helyet, nedves, jó vízelvezetésű talajt kedvel
  • Felhasználása: virágágyásban, fal menti szegélyágyásban, háttérnövényként, természethű kertekbe, évelőágyásokba.
  • Ültetési időszak: kültéri vetés a fagyok elmúltával, április közepe, május eleje. A vetőmagokat max. 2,5 cm mélyre vessük. Vetéstől számítva kb 60 nap múlva virágzik
  • Fagytűrés: fagytűrő egynyári

Lásd még: További információk

Növény jellemzői

Díszítő érték

Virágzás időszaka

, ,

Virágszín

,

Magasság

Szélesség

Növekedési ütem

Fényigény

,

Talajigény

Vízigény

Hidegtűrő képesség

Ellenállóság

Kiszerelés

Árudánk különleges és jól ismert egynyári és évelő virágmagok online értékesítésével foglalkozik, a kerti méretekben jól alkalmazható, a megszokottnál több magot tartalmazó, tasakos kiszerelésben is. A magas magszám lehetővé teszi, hogy hamar és rendkívül gazdaságos módon tudd kertedet színpompássá varázsolni, és belefér némi kísérletezési is, hogy megtaláld az adott növény legjobb helyét. viragmag_online rendeles_florapont Tasakos virágmag kiszerelése a HILL & Garden-Virágmag árudánknál Nem találtál valamit? Írd meg nekünk az üzenőfalon, és megnézzük, beszerezhető-e! Jó vásárlást és hatalmas virágözönt kívánunk!

Szállítási részletek

A készleten lévő virágmagjainkat 3 munkanapon belül postázzuk. A rendelhető virágmagok szállítási határideje a vásárlást követő 2-3 hét. A nagyobb (0,5 kg feletti) csomagokat futárral juttatjuk el címedre.

Visszatérítési feltételek

Általános visszalépési és garanciális feltételek megegyeznek a mindenkori érvényes jogszabályokban rögzített feltételekkel, amelyet a Vásárlási szerződéses feltételek részletesen tartalmaz.

Szállítási alapdíj:

Országon belül: Magyarország 99 Ft

Szállítási részletek

Áruda minimum szállítási díja rendelésenként 749 Ft

Érdekelhetnek még…