Helichrysum bracteatum ‘Purple Red’ – lila szalmarózsa

489 Ft

Helichrysum bracteatum ‘Purple Red’ szárazvirág csokorba való, pirosas-lilás színű szalmarózsa.

 • Kiszerelés: virágmag, 500mg/tasak (~700 mag)
 • Csírázóképesség (megeredés): 81%

Jelenleg nem elérhető

Kérek értesítőt, ha a termék elérhető lesz

Helichrysum bracteatum ‘Purple Red’ szárazvirág csokorba való, pirosas-lilás színű szalmarózsa.

 • Virág: Élénk lila színű, pirosas árnyalatú fészekvirágzata van, napsárga középpel. Kiváló vágóvirág! Ha szárazvirág csokor részeként szeretnénk levágni, akkor azt röviddel a virágzás előtt tegyük meg, és lógassuk őket fejjel lefelé. Virágzási időszaka július-szeptember közé esik.
 • Alak: 100 cm magas, felálló szárú, bokrosodó.
 • Levél: Matt színű, lándzsa alakú.
 • Tenyészhely: Napos és meleg helyen, mérsékelten száraz, jó vízelvezetésű, tápanyagban szegény talajban érzi jól magát.
 • Felhasználása: Leginkább szárazvirág csokrot csinálnak belőle. Jól mutat százszorszépekkel és őszirózsákkal együtt ültetve.
 • Kültéri vetés: Közvetlenül a virágágyba április vége felé, de mindenféleképpen a fagyok elmúltával. A talaj felső rétegét gazoljuk ki, szórjuk rá komposztot, egyengessük el. A magokat sűrűn szórjuk rá, nedvesítsük be őket, de ne takarjuk be újabb földréteggel! A talajt tartsuk nedvesen. Amikor a magoncok kb. 5 cm magasra nőnek, akkor ritkítsuk meg őket, hogy egymástól kb 25-30 cm-re legyenek (ha sűrűbben vannak ültetve, akkor könnyebben megtámadhatja őket a peronoszpóra). A kültéri vetés lassabban csírázik, mint beltéri.
 • Beltéri vetés: Előcsíráztatása tálcán 6-8 héttel az utolsó fagyok előtt március-áprilisban: a magokat szórjuk a földdel teli tálcára, nedvesítsük be őket, de ne takarjuk be újabb földréteggel. Helyezzük napos helyre. A tálcát érdemes fóliával letakarni, így bent tarthatjuk a hőt és a nedvességet. A magoncok 14-21 nap múlva bukkannak ki a földből (ekkor távolítsuk el a fóliát),  és ha már 3-4 levelet növesztettek, akkor érdemes külön átültetni őket cserepekbe, hogy gyökerük megerősödhessen. Kiültetés előtt érdemes a növényt 6-7 napig akklimatizálni a kinti hőmérséklethez egy védett helyen. Május végén kiültethető. A beltérben vagy melegházban előcsíráztatott növények előbb kezdenek el virágozni.
 • Gondozás: Ha a növények kifejlődtek, nem igényelnek különösebb gondozást, trágyázni nem kell. Szárazságtűrőek, de ha a talajt nagyon száraznak ítéljük, akkor locsoljuk meg őket. Az elhalt virágokat vágjuk le.
 • Betegségek: Károkozóknak jól ellenáll, de a peronoszpóra megtámadhatja.

Szállítás ezekbe az országokba: Magyarország


 

Szállítási feltételek
Áruda: HILL & Garden - Virágmagok

Szállítási határidők

A HILL & Garden - Virágmagok áruda által értékesített virág- és vetőmagok, valamint szakkönyvek szállítási ideje 5-7 munkanap. A rendelések csomagolása a téli időszakban keddi napokon történik, a kiszállítás szerda/csütörtöki napokon várható.

Szállítási díjak

Magok: 1699 Ft, mennyiségtől függetlenül.
Szakkönyvek 1-2 db kb. 1690 Ft. A könyvek szállítási díja súlyfüggő, kérjük, tedd a kosárba, és címed magadása után pontos összeget látsz.

Szállítási módok, csomagolás

A kiszállítás MPL futárszolgálattal történik. A magokat a felhasználásig tartsd sötét, hűvös, száraz helyen.


 

Visszatérítési feltételek

A minőségi reklamációt kérjük, legkésőbb 48 órán belül fotó kíséretében jelezd a Florapont vevőszolgálatán.
Termékeinkre a rendeléstől számított 12 hónapig fajtagaranciát vállalunk. Ha nem a megfelelő terméket kaptad, emailben jelezd nekünk, küldd meg a nem fajtaazonos növény fotóját, és jogos panasz esetén a terméket cseréljük, vagy amennyiben ez már nem lehetséges, annak árát visszatérítjük.

Jellemzők

Díszítő érték

Virágzás időszaka

, ,

Virágszín

Magasság

Szélesség

Növekedési ütem

Fényigény

,

Vízigény

,

Talajigény

,

Hidegtűrő képesség

Kiszerelés

Vetési időszak

,

Árusító

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Helichrysum bracteatum ‘Purple Red’ – lila szalmarózsa” értékelése elsőként

Kérek értesítőt, ha a termék elérhető lesz