Helichrysum italicum – olasz szalmagyopár, curryfű

1 642 Ft

Helichrysum italicum – olasz szalmagyopár, curryfű a mediterrán területek örökzöld, évelő növénye, melyet jellegzetes, curryre emlékeztető illata miatt itthon curryfűnek, vagy szimplán csak currynek neveznek, bár a növénynek semmi köze az indiai curry fűszerkeverékhez.

  • Kiszerelés: 13 cm-es ültetőedényben
  • Vásárolható mennyiség min. 2 darab
  • Szállítás: kb. 5-10 munkanap
  • Áruda: Innoflora

Jelenleg nem elérhető

Helichrysum italicum – olasz szalmagyopár, curryfű a mediterrán területek örökzöld, évelő növénye, melyet jellegzetes, curryre emlékeztető illata miatt itthon curryfűnek, vagy szimplán csak currynek neveznek, bár a növénynek semmi köze az indiai curry fűszerkeverékhez.

  • Alak: 40-70 cm magas, örökzöld, bokros növésű törpecserje.
  • Levél: levelei ezüstösen molyhosak, keskeny lándzsa alakúak és kifejezetten intenzív curry illatot árasztanak.
  • Virág: A virágok élénksárgák, apró fészekvirágzatot alkotnak, amelyek a hajtások csúcsi részén nyílnak, laza ernyőszerű virágzatba tömörülve. Nyár végén és ősszel virágzik.
  • Tenyészhely: Ültetési helyéül szélvédett, kellemesen meleg, világos, vagy tűző napos helyet válasszunk.
  • Talaj: Jó vízelvezetésű talajban fejlődik jól. Vízigénye alacsony, elég számára a csapadékból származó nedvesség is. A téli fagyokat elviseli, a nedvesség azonban károsíthatja, óvjuk tőle takarással.
  • Felhasználása: Virágát gyógyászati célokra is használják, a belőle előállított olaj nyugtatja a bőrt, gombaölő és gyulladáscsökkentő hatású is egyben. Szabadföldben és cserépben egyaránt nevelhető évelő.

Szállítás ezekbe az országokba: Magyarország


 

Szállítási feltételek

Áruda: InnoFlora kertészet

Szállítási határidők

A növényeket március végétől november elejéig értékesítjük. A megrendelések feldolgozása, összekészítése és a futárszolgálatnak történő átadása 5-10 munkanapot vesz igénybe. A hét folyamán beérkezett megrendelések csomagolása a következő hét első felében zajlik, így megrendelésed kézbesítése a következő hét második felében várható.

Szállítási díjak

Szállítási díjaink vásárlási értékhatárok szerint változnak.
15.000Ft-ig 2.870 Ft
25.000 Ft-ig 3.470 Ft
35.000 Ft-ig 4.170 Ft
35.000 Ft felett egységesen 4.870 Ft

Szállítási módok, csomagolás

Növényeink növénytartóban neveltek (9-15 cm méretű edényben). A pontos kiszerelési méret minden növénynél fel van tüntetve. A kiszállítás GLS futárszolgálattal történik. A növények a csomagolással és kiszállítással együtt 1-2 napot töltenek a dobozban, a kiszállítást tehát gond nélkül átvészelik. A csomagolás során a növényt minden oldalról rögzítjük, így sérülésmentesen kapod kézhez a növényeinket. Ha mégis sérülne valamelyik, kérjük, jelezd árudánk felé. A növényt a kézhezvétel után bontsd ki a csomagolásból, és ültetésig helyezd félárnyékos helyre, a földjét tartsd nedvesen.

Jellemzők

Magasság

Szélesség

Díszítő érték

,

Virágzás időszaka

,

Virágszín

Növekedési ütem

Fényigény

Vízigény

Talajigény

Hidegtűrő képesség

Kiszerelés

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Helichrysum italicum – olasz szalmagyopár, curryfű” értékelése elsőként

Áruda információk