Hemerocallis ‘Buffy’s Doll’ – sásliliom

825 Ft

Hemerocallis ‘Buffy’s Doll’ – Világos barackrózsaszín árnyalatú sásliliom, sötétebb rózsaszín gyűrűvel és zöldes sárga torokkal.

Kiszerelés: szabadgyökerű

Hamarosan rendelhető

Kérek értesítőt, ha a termék elérhető lesz

Hemerocallis ‘Buffy’s Doll’ kisvirágú, középmagas sásliliom.

  • Alak: Széles, bokros.
  • Virág: Kicsi, világos barackrózsaszín árnyalatú sötétebb rózsaszín gyűrűvel és zöldes sárga torokkal. Csillag alakú, liliomszerű. Mindegyik virága csak egy napig nyílik. A virágzatban állandóan új bimbók képződnek, így a növény heteken át virágzik.
  • Levél: Nem csak a virágával, hanem kecses levelével is díszít. Levele keskeny, fűszerű, közép zöld már márciusban kihajt és ősszel a visszahúzódásuk előtt feltűnő sárgára színeződik.
  • Tenyészhely: Fagytűrő. Napos, vagy félárnyékos, de ahogy nő a beárnyékolás, úgy csökken a virágzási kedve.
  • Talaj: Mérsékelten száraz vagy üde, de a nedves talajt is elviseli. Ideális a tápanyagdús vályogos talaj.
  • Felhasználás: Sokrétűen, évelőágyásokban, vegyes ágyásokban vagy szegélyként ágyásokhoz. Jól mutat kerti tó környékén. Nagyobb csoportokban ültessük. Levélzete révén lágyságot ad évelőágyásainknak.
  • Nemesítő: Williamson, 1969

További információk

Magasság

Szélesség

Díszítő érték

,

Virágszín

Virágzás időszaka

Fényigény

,

Talajigény

,

Vízigény

, ,

Hidegtűrő képesség

Kiszerelés

Virágom-virágod évelőkertészet

A kert több, mint a beültetett növények összessége. Benne lakik a megértés, az elfogadás, a béke. Benne lakik a csendes öröm és a lüktető szenvedély. A kert egyszerre örök várakozás és minden pillanatban megérkezés. Boldogság. Virágos, veteményes és gyümölcsös kertek között nőttem föl. El sem tudom képzelni az életet kert nélkül. A kertet pedig vegyszerekkel. Három éve már nem csak magamnak gyűjtöm a növényeket. Sásliliomokat, alacsony és magas szakállas íriszeket és számos más évelőt nevelek vegyszerek nélkül, szenvedélyből, a sokféleséget szem előtt tartva.

Teljes növénykínálatomat itt találod!

Szállítási részletek

Kiszállítás: kéthetente, gyűjtőrendszerben, postai küldeményként. Az íriszeimet időjárástól függően július végétől -szeptemberig végéig, a sásliliomokat szeptember/októbertől november végéig szállítom szabadgyökerű formában. A minimális szállítási díjba akár 8-10 db növényt is válogathatsz, használd ki a lehetőséget!

Visszatérítési feltételek

Általános visszalépési és garanciális feltételek megegyeznek a mindenkori érvényes jogszabályokban rögzített feltételekkel, amelyet a Vásárlási szerződéses feltételek részletesen tartalmaz.

Szállítási alapdíj:

Országon belül: Magyarország 200 Ft

Szállítási díjak

A szállítás az alábbi címről történik Magyarország
Áruda maximum szállítási díja 2 600 Ft
Áruda minimum szállítási díja 2 450 Ft