Hibiscus moscheutos ‘A1’ – mocsári hibiszkusz

3 750 Ft

A Hibiscus moscheutos ‘A1’ – mocsári hibiszkusz lágy szárú, lombhullató évelő, lila virágú, piros szemmel, szép rózsaszín porzóval.

  • Kiszerelés: konténer, 3 literes

Jelenleg nem elérhető

Kérek értesítőt, ha a termék elérhető lesz

A Hibiscus moscheutos ‘A1’ – mocsári hibiszkusz lombhullató évelő, lila virágú, piros szemmel, szép rózsaszín porzóval.

  • Alak: 1-1,5 méter magasra növő, 80-100 cm széles, lombhullató évelő. Bokrosodó, szőrös szárú.
  • Virág: Lila virágú, piros szemmel, szép rózsaszín porzóval, tányérnyi nagyságúak, jellemzően 5 sziromból állnak. Júliustól szeptemberig virágzik. A virágok rövid életűek, ezek egy-egy nap alatt elhervadnak, ám nem kell aggódnunk, rögtön utána jön is a következő adag! Nagyobb mocsári hibiszkusz bokrokon egyszerre akár 10-20 óriási, színpompás virág is kibonthatja szirmait, ha jól érzi magát ott, ahova ültettük. Virágainak átmérője akár 25-30 cm is lehet.
  • Levélzet: Levelei élénk zöldek, szélük fűrészes, fonákjuk pedig molyhos.
  • Tenyészhely: Fényigényes. Intenzív virágzást csak napos, szellős helyen tudunk elérni vele, és ilyenkor lesz igazán ellenálló a betegségekkel szemben, és fejleszt erős hajtásokat. Legjobb számára a szerves anyagban gazdag, nedves talaj.
  • Felhasználása: Tavak, vízfolyás partjára, alacsonyan fekvő, nedves, napos területekre ültessük de remekül mutat öntözött virágágyásokban is.
  • Gondozása: Amikor növényünk elérte a 30 cm magasságot, az új hajtások visszacsípésével érhetjük el, hogy szépen bokrosodjon. Az elhervadt virágfejeket távolítsuk el. Télen az öntözés mennyiségét csökkenteni kell, hogy hozzá tudjon szokni a növény a téli nyugalmi állapothoz.
  • Betegségei: kevés kártevője és betegsége van, nem árt, ha ellenőrizzük levéltetvek, rozsda, lisztharmat, botritisz, fitoftóra ellen.

Szállítás ezekbe az országokba: Magyarország


 

Szállítási feltételek
Áruda: SzakszonGarden
Szállítási határidők

A megrendelések feldolgozása, összekészítése 3-4 munkanapot vesz igénybe. A csomagolást és kiszállítást hétfő-kedd-szerdai napra ütemezzük, hogy a hétvégére ne ragadjanak be a futárszolgálatnál. A kiszállítás pontos időpontjáról a futárszolgálat értesítőt küld a megadott email címedre.

Szállítási díjak

Magyarország: 2.584Ft

Szállítási módok, csomagolás

A mesevirágokat rizómaként áruljuk, gondosan csomagoljuk, hogy a szállítás alatt se sérüljenek. A kiszállítás MPL futárszolgálattal történik.

Jellemzők

Magasság

,

Szélesség

Díszítő érték

Virágszín

Virágzás időszaka

, , ,

Növekedési ütem

Fényigény

Talajigény

Vízigény

,

Hidegtűrő képesség

Kiszerelés

Kérek értesítőt, ha a termék elérhető lesz