Hibiscus moscheutos ‘A6’ – mocsári hibiszkusz

4 763 Ft

A Hibiscus moscheutos ‘A6’ – mocsári hibiszkusz halványrózsaszín virágú, a közepe felé sötétrózsaszín, krémszínű porzóval.

 • Kiszerelés: konténer, 3 literes

Jelenleg nem elérhető

A Hibiscus moscheutos ‘A6’ – mocsári hibiszkusz lombhullató évelő, halvány rózsaszín virágú, a közepe felé sötét rózsaszín, krémszínű porzóval.

 • Alak: 1-1,5 méter magasra növő, 80-100 cm széles, bokrosodó, szőrös szárú.
 • Virág: Halvány rózsaszín virágú, a közepe felé sötét rózsaszín, krémszínű porzóval. Tányérnyi nagyságúak, virágainak átmérője akár 25-30 cm is lehet, 5 sziromból állnak. Júliustól szeptemberig virágzik. A virágok rövid életűek, ezek egy-egy nap alatt elhervadnak, ám nem kell aggódnunk, rögtön utána jön is a következő adag! Nagyobb mocsári hibiszkusz bokrokon egyszerre akár 10-20 óriási, színpompás virág is kibonthatja szirmait, ha jól érzi magát ott, ahova ültettük.
 • Levélzet: Levelei élénk zöldek, szélük fűrészes, fonákjuk pedig molyhos.
 • Tenyészhely: Fényigényes. Intenzív virágzást csak napos, szellős helyen tudunk elérni vele, és ilyenkor lesz igazán ellenálló a betegségekkel szemben, és fejleszt erős hajtásokat. Legjobb számára a szerves anyagban gazdag, nedves talaj.
 • Felhasználása: Tavak, vízfolyás partjára, alacsonyan fekvő, nedves, napos területekre ültessük de remekül mutat öntözött virágágyásokban is.
 • Gondozása: Amikor növényünk elérte a 30 cm magasságot, az új hajtások visszacsípésével érhetjük el, hogy szépen bokrosodjon. Az elhervadt virágfejeket távolítsuk el. Télen az öntözés mennyiségét csökkenteni kell, hogy hozzá tudjon szokni a növény a téli nyugalmi állapothoz.
 • Betegségei: kevés kártevője és betegsége van, nem árt, ha ellenőrizzük levéltetvek, rozsda, lisztharmat, botritisz, fitoftóra ellen.

Szállítás ezekbe az országokba: Magyarország


 

Szállítási feltételek
Szállítási határidők

A megrendelések feldolgozása, összekészítése 3-4 munkanapot vesz igénybe. A csomagolást és kiszállítást hétfő-kedd-szerdai napra ütemezzük, hogy a hétvégére ne ragadjanak be a futárszolgálatnál. A kiszállítás pontos időpontjáról a futárszolgálat értesítőt küld a megadott email címedre.

Szállítási díjak

MESEVIRÁGOK: 1db-tól korlátlan mennyiségig: 1790 Ft
MOCSÁRI HIBISZKUSZOK
1-4 db 1790 Ft
4-10 db 1990 Ft
10- db tól 2390 Ft
SELYEMMIRTUSZOK: Személyes átvételi lehetőség (Budapest, XIX. ker): 0 Ft

Szállítási módok, csomagolás

A pontos kiszerelési méret minden növénynél fel van tüntetve. A kiszállítás MPL futárszolgálattal történik. A szezonban értékesített érzékeny növényeknél azaz a mocsári hibiszkuszoknál és selyemmirtuszoknál csak személyes átvételi módot választhatsz, a növények a Budapest, XIX. kerben vehetők át. Pontos címet a visszaigazoló emailben találsz majd.

Jellemzők

Magasság

Szélesség

Díszítő érték

Virágszín

Virágzás időszaka

, , ,

Növekedési ütem

Fényigény

Talajigény

Vízigény

Hidegtűrő képesség

Kiszerelés

Áruda információk

 • Áruda neve: SzakszonGarden
 • Árudáról bővebben: SzakszonGarden
 • Nincs még értékelés