Hibiscus moscheutos ‘Geant red’ – mocsári hibiszkusz

3 810 Ft

A Hibiscus moscheutos ‘Geant red’ – mocsári hibiszkusz lágyszárú, lombhullató évelő. Kármin-vörös szirmok, a közepe felé kicsit sötétednek.

Kiszerelés: 9 cm-es cserépben

Hamarosan rendelhető

Összeállításba
Összeállításba

Leírás

A Hibiscus moscheutos ‘Geant red’ – mocsári hibiszkusz lágyszárú, lombhullató évelő. Kármin-vörös szirmok, a közepe felé kicsit sötétednek.

  • Alak: 1-1,5 méter magasra növő, 80-100 cm széles, bokrosodó, szőrös szárú.
  • Virág: Kármin-vörös szirmok, a közepe felé kicsit sötétednek. Tányérnyi nagyságúak, virágainak átmérője akár 25-30 cm is lehet, 5 sziromból állnak. Júliustól szeptemberig virágzik. A virágok rövid életűek, ezek egy-egy nap alatt elhervadnak, ám nem kell aggódnunk, rögtön utána jön is a következő adag! Nagyobb mocsári hibiszkusz bokrokon egyszerre akár 10-20 óriási, színpompás virág is kibonthatja szirmait, ha jól érzi magát ott, ahova ültettük.
  • Levélzet: Levelei tavasszal és nyáron juhar formájúak és ibolya színűek, ősszel ragyogó narancssárgára változnak.
  • Tenyészhely: Fényigényes. Intenzív virágzást csak napos, szellős helyen tudunk elérni vele, és ilyenkor lesz igazán ellenálló a betegségekkel szemben, és fejleszt erős hajtásokat. Legjobb számára a szerves anyagban gazdag, nedves talaj.
  • Felhasználása: Tavak, vízfolyás partjára, alacsonyan fekvő, nedves, napos területekre ültessük de remekül mutat öntözött virágágyásokban is.
  • Gondozása: Amikor növényünk elérte a 30 cm magasságot, az új hajtások visszacsípésével érhetjük el, hogy szépen bokrosodjon. Az elhervadt virágfejeket távolítsuk el. Télen az öntözés mennyiségét csökkenteni kell, hogy hozzá tudjon szokni a növény a téli nyugalmi állapothoz.
  • Betegségei: kevés kártevője és betegsége van, nem árt, ha ellenőrizzük levéltetvek, rozsda, lisztharmat, botritisz, fitoftóra ellen.

További információk

Magasság

Szélesség

Díszítő érték

Virágszín

Virágzás időszaka

, , ,

Növekedési ütem

Fényigény

Talajigény

Vízigény

Hidegtűrő képesség

Kiszerelés

SzakszonGarden

Családi vállalkozásunk 1997. óta, több mint 20 éve foglalkozik évelő dísznövények termesztésével és kereskedelmével. Folyamatosan törekszünk arra, hogy a Magyarországi klímához leginkább alkalmazkodó különlegességeket vásárlóink megtalálhassák választékunkban.

Fő profilunk a látványos virágzatú mediterrán évelő növények: Mocsári hibiszkuszok (hazánkban a legnagyobb fajtaválaszték), mesevirágok, naptűrő hortenziák, selyemmirtuszok.

 

Szállítási részletek

A kiszállítás a vevő által megadott címre, a megrendelt áru és a szállítási díj kiegyenlítését követő 7 napon belül történik.

Visszatérítési feltételek

Általános visszalépési és garanciális feltételek megegyeznek a mindenkori érvényes jogszabályokban rögzített feltételekkel, amelyet a Vásárlási szerződéses feltételek részletesen tartalmaz.

Szállítási díjak

Áruda minimum szállítási díja 1 600 Ft
Áruda maximum szállítási díja 4 826 Ft

Érdekelhetnek még…