Hibiscus moscheutos ‘Luna pink’ – mocsári hibiszkusz

1 000 Ft

A Hibiscus moscheutos ‘Luna pink’ – mocsári hibiszkusz lágyszárú, lombhullató évelő. Halványrózsaszín, bordó szemmel.

Kiszerelés: 9 cm-es cserépben

Jelenleg nem elérhető

Kérek értesítőt, ha a termék elérhető lesz

A Hibiscus moscheutos ‘Luna pink’ – mocsári hibiszkusz lágyszárú, lombhullató évelő. Halványrózsaszín, bordó szemmel.

 • Alak: 1-1,5 méter magasra növő, 80-100 cm széles, bokrosodó, szőrös szárú.
 • Virág: Rózsaszín virágú hibiszkusz,bordó szemmel. Tányérnyi nagyságúak, virágainak átmérője akár 25-30 cm is lehet, 5 sziromból állnak. Júliustól szeptemberig virágzik. A virágok rövid életűek, ezek egy-egy nap alatt elhervadnak, ám nem kell aggódnunk, rögtön utána jön is a következő adag! Nagyobb mocsári hibiszkusz bokrokon egyszerre akár 10-20 óriási, színpompás virág is kibonthatja szirmait, ha jól érzi magát ott, ahova ültettük.
 • Levélzet: Levelei tavasszal és nyáron juhar formájúak és ibolya színűek, ősszel ragyogó narancssárgára változnak.
 • Tenyészhely: Fényigényes. Intenzív virágzást csak napos, szellős helyen tudunk elérni vele, és ilyenkor lesz igazán ellenálló a betegségekkel szemben, és fejleszt erős hajtásokat. Legjobb számára a szerves anyagban gazdag, nedves talaj.
 • Felhasználása: Tavak, vízfolyás partjára, alacsonyan fekvő, nedves, napos területekre ültessük de remekül mutat öntözött virágágyásokban is.
 • Gondozása: Gondozása: Amikor növényünk elérte a 30 cm magasságot, az új hajtások visszacsípésével érhetjük el, hogy szépen bokrosodjon. Az elhervadt virágfejeket távolítsuk el. Télen az öntözés mennyiségét csökkenteni kell, hogy hozzá tudjon szokni a növény a téli nyugalmi állapothoz.
  Tavasszal  érdemes visszametszeni, ugyanis csak az új vesszőkön hozza virágait.
  A megvásárolt növényeket bárhol, akár a pincében sötétben is tarthatják mérsékelt öntözés mellett. Ezeket a növényeket már március elején a szabadba lehet ültetni napos helyre. A kiültetett növényeket már nem kell majd teleltetni, maradnak kint a szabadban, akár takarás nélkül is.
  A télállóságának a titka, hogy elvirágzás után a szárakat nem szabad visszavágni, csak tavasszal. Ezek a szárak, mivel lágyszárú évelő növény úgy is visszafagynak.
 • Betegségei: kevés kártevője és betegsége van, nem árt, ha ellenőrizzük levéltetvek, rozsda, lisztharmat, botritisz, fitoftóra ellen.

Szállítás ezekbe az országokba: Magyarország


 

Szállítási feltételek
Áruda: SzakszonGarden
Szállítási határidők

A megrendelések feldolgozása, összekészítése 3-4 munkanapot vesz igénybe. A csomagolást és kiszállítást hétfő-kedd-szerdai napra ütemezzük, hogy a hétvégére ne ragadjanak be a futárszolgálatnál. A kiszállítás pontos időpontjáról a futárszolgálat értesítőt küld a megadott email címedre.

Szállítási díjak

Magyarország: 2.584Ft

Szállítási módok, csomagolás

A mesevirágokat rizómaként áruljuk, gondosan csomagoljuk, hogy a szállítás alatt se sérüljenek. A kiszállítás MPL futárszolgálattal történik.

Jellemzők

Magasság

Szélesség

Díszítő érték

Virágszín

Virágzás időszaka

, , ,

Növekedési ütem

Fényigény

Talajigény

Vízigény

Hidegtűrő képesség

Kiszerelés

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Hibiscus moscheutos ‘Luna pink’ – mocsári hibiszkusz” értékelése elsőként

Kérek értesítőt, ha a termék elérhető lesz