Hibiscus Luna red mocsári hibiszkusz
Hibiscus moscheutos ‘Luna red’ – mocsári hibiszkusz

Hibiscus moscheutos ‘Luna red’ – mocsári hibiszkusz

1 270 Ft

A Hibiscus moscheutos ‘Luna Red’ – mocsári hibiszkusz lágyszárú, lombhullató évelő. Tűzpiros virágú hibiszkusz, krémes porzóval.

Kiszerelés: 9 cm-es cserépben

Készleten

A Hibiscus moscheutos ‘Luna red’ – mocsári hibiszkusz lágyszárú, lombhullató évelő. Tűzpiros virágú hibiszkusz, krémes porzóval.

 • Alak: 1-1,5 méter magasra növő, 80-100 cm széles, bokrosodó, szőrös szárú.
 • Virág: Tűzpiros virágú hibiszkusz, krémes porzóval. Tányérnyi nagyságúak, virágainak átmérője akár 25-30 cm is lehet, 5 sziromból állnak. Júliustól szeptemberig virágzik. A virágok rövid életűek, ezek egy-egy nap alatt elhervadnak, ám nem kell aggódnunk, rögtön utána jön is a következő adag! Nagyobb mocsári hibiszkusz bokrokon egyszerre akár 10-20 óriási, színpompás virág is kibonthatja szirmait, ha jól érzi magát ott, ahova ültettük.
 • Levélzet: Levelei tavasszal és nyáron juhar formájúak és ibolya színűek, ősszel ragyogó narancssárgára változnak.
 • Tenyészhely: Fényigényes. Intenzív virágzást csak napos, szellős helyen tudunk elérni vele, és ilyenkor lesz igazán ellenálló a betegségekkel szemben, és fejleszt erős hajtásokat. Legjobb számára a szerves anyagban gazdag, nedves talaj.
 • Felhasználása: Tavak, vízfolyás partjára, alacsonyan fekvő, nedves, napos területekre ültessük de remekül mutat öntözött virágágyásokban is.
 • Gondozása: Gondozása: Amikor növényünk elérte a 30 cm magasságot, az új hajtások visszacsípésével érhetjük el, hogy szépen bokrosodjon. Az elhervadt virágfejeket távolítsuk el. Télen az öntözés mennyiségét csökkenteni kell, hogy hozzá tudjon szokni a növény a téli nyugalmi állapothoz.
  Tavasszal  érdemes visszametszeni, ugyanis csak az új vesszőkön hozza virágait.
  A megvásárolt növényeket bárhol, akár a pincében sötétben is tarthatják mérsékelt öntözés mellett. Ezeket a növényeket már március elején a szabadba lehet ültetni napos helyre. A kiültetett növényeket már nem kell majd teleltetni, maradnak kint a szabadban, akár takarás nélkül is.
  A télállóságának a titka, hogy elvirágzás után a szárakat nem szabad visszavágni, csak tavasszal. Ezek a szárak, mivel lágyszárú évelő növény úgy is visszafagynak.
 • Betegségei: kevés kártevője és betegsége van, nem árt, ha ellenőrizzük levéltetvek, rozsda, lisztharmat, botritisz, fitoftóra ellen.

Szállítás ezekbe az országokba: Magyarország


 

Szállítási feltételek

Házhoz szállítás MPL futárszolgálattal a megrendeléstől számított 5 munkanapon belül.

További információk

Magasság

Szélesség

Díszítő érték

Virágszín

Virágzás időszaka

, , ,

Növekedési ütem

Fényigény

Talajigény

Vízigény

Hidegtűrő képesség

Kiszerelés

Áruda információk

 • Áruda neve: SzakszonGarden
 • Árudáról bővebben: SzakszonGarden
 • Nincs még értékelés