Hibiscus moscheutos ‘Robert Fleming’ – mocsári hibiszkusz

3 810 Ft

A Hibiscus moscheutos ‘Robert Fleming’ – mocsári hibiszkusz lágyszárú, lombhullató évelő. Sötét-vörös, kicsit fodros szirmok, a szirmok vége sötétebb vörös, krémszínű porzóval.

Kiszerelés: 9 cm-es cserépben

Csak 5 maradt készleten

Összeállításba
Összeállításba

Leírás

A Hibiscus moscheutos ‘Robert Fleming’ – mocsári hibiszkusz lágyszárú, lombhullató évelő. Sötét-vörös, kicsit fodros szirmok, a szirmok vége sötétebb vörös, krémszínű porzóval.

  • Alak: 1-1,5 méter magasra növő, 80-100 cm széles, bokrosodó, szőrös szárú.
  • Virág: Sötét-vörös, kicsit fodros szirmok, a szirmok vége sötétebb vörös, krémszínű porzóval. Tányérnyi nagyságúak, virágainak átmérője akár 25-30 cm is lehet, 5 sziromból állnak. Júliustól szeptemberig virágzik. A virágok rövid életűek, ezek egy-egy nap alatt elhervadnak, ám nem kell aggódnunk, rögtön utána jön is a következő adag! Nagyobb mocsári hibiszkusz bokrokon egyszerre akár 10-20 óriási, színpompás virág is kibonthatja szirmait, ha jól érzi magát ott, ahova ültettük.
  • Levélzet: Levelei tavasszal és nyáron juhar formájúak és ibolya színűek, ősszel ragyogó narancssárgára változnak.
  • Tenyészhely: Fényigényes. Intenzív virágzást csak napos, szellős helyen tudunk elérni vele, és ilyenkor lesz igazán ellenálló a betegségekkel szemben, és fejleszt erős hajtásokat. Legjobb számára a szerves anyagban gazdag, nedves talaj.
  • Felhasználása: Tavak, vízfolyás partjára, alacsonyan fekvő, nedves, napos területekre ültessük de remekül mutat öntözött virágágyásokban is.
  • Gondozása: Amikor növényünk elérte a 30 cm magasságot, az új hajtások visszacsípésével érhetjük el, hogy szépen bokrosodjon. Az elhervadt virágfejeket távolítsuk el. Télen az öntözés mennyiségét csökkenteni kell, hogy hozzá tudjon szokni a növény a téli nyugalmi állapothoz.
  • Betegségei: kevés kártevője és betegsége van, nem árt, ha ellenőrizzük levéltetvek, rozsda, lisztharmat, botritisz, fitoftóra ellen.

További információk

Magasság

100-120 cm

Szélesség

80-100 cm

Díszítő érték

virággal díszítő

Virágszín

piros

Virágzás időszaka

nyár eleje, nyár közepe, nyár vége, ősz eleje

Növekedési ütem

átlagos növekedés

Fényigény

napos fekvésbe

Talajigény

tápdús talaj

Vízigény

nedves talaj

Hidegtűrő képesség

téli védelmet igényel

Kiszerelés

SzakszonGarden

Családi vállalkozásunk 1997. óta, több mint 20 éve foglalkozik évelő dísznövények termesztésével és kereskedelmével. Folyamatosan törekszünk arra, hogy a Magyarországi klímához leginkább alkalmazkodó különlegességeket vásárlóink megtalálhassák választékunkban.

Fő profilunk a látványos virágzatú mediterrán évelő növények: Mocsári hibiszkuszok (hazánkban a legnagyobb fajtaválaszték), mesevirágok, naptűrő hortenziák, selyemmirtuszok.

 

Szállítási részletek

A kiszállítás a vevő által megadott címre, a megrendelt áru és a szállítási díj kiegyenlítését követő 7 napon belül történik.

Visszatérítési feltételek

Általános visszalépési és garanciális feltételek megegyeznek a mindenkori érvényes jogszabályokban rögzített feltételekkel, amelyet a Vásárlási szerződéses feltételek részletesen tartalmaz.

Szállítási díjak

Áruda minimum szállítási díja 1 600 Ft
Áruda maximum szállítási díja 4 826 Ft

Érdekelhetnek még…