Hóvirág, téltemető, tőzike (Galanthus, Eranthis, Leucojum)

A hóvirág a tavasz hírmondójaként is ismert, kedvelt hagymás növény.  A karcsú szárakon bókoló fehér szirmok már február végén, március elején előbújnak – akár a hó alól is.

A kehely alakú, felfelé álló, mélysárga szirmú téltemető a tél végén hajt ki, és még a krókuszok előtt, kora tavasszal virágzik.

A tőzike fehér színű, zöld foltos, bókoló virágú, harang alakú hagymás növény.

A gumók származási helye: Hollandia.

Kínálatunkban magas minőségű, eredeti holland gumókat találsz. Ezeket közvetlenül rendelési időszak kezdete előtt gyűjtik össze a földből, így garantáltan friss virághagymákat kapsz kézbe!

Legközelebbi rendelési időszak kezdete: 2024 június

hóvirág és téltemető
Mutasd a szűrőt

Mind a(z) 10 találat megjelenítve

Mind a(z) 10 találat megjelenítve

A hóvirág, tőzike és téltemető felhasználása és ültetése:

Felhasználásuk: Nagy mennyiségben érvényesülnek igazán, ezért érdemes egyszerre több csomaggal is beszerezni. Kertekben fák, bokrok alá, sziklakertbe. A hóvirág sírkertben is szépen mutat.
Tenyészhely: Napon vagy félárnyékban érzik jól magukat.
Talaj: A hóvirág kedveli az üde, termékeny talajt. A téltemető minden talajban megél, de leginkább a lúgos földet kedveli. Ne hagyjuk a talajt kiszáradni, mert nedves, de jó vízáteresztésű talajt kedvel.
Ültetési időszak: A hóvirágokat minél korábban sikerül elültetnünk, annál nagyobb eséllyel hajtanak ki már az első évben. A hóvirágokat ne trágyázzuk, a virágokat és leveleiket is az elvirágzás után hagyjuk elszáradni. A téltemető hagymáit ősszel, ültetés előtti nap jól áztassuk be! Ültetés után lehetőleg ne bolygassuk őket.

Kiszerelés: “A” minőségű virághagyma