Hydrangea paniculata ‘Candlelight’ – bugás hortenzia

6 683 Ft

A Candlelight nagy, krémfehér virága gyönyörű kontrasztot alkot piros szárával. Díjnyertes növény.

Kiszerelés: konténer, 2 l, 60-80 cm

Rendelhető

Összeállításba
Összeállításba

Leírás

A Candlelight nagy, krémfehér virága gyönyörű kontrasztot alkot piros szárával. Díjnyertes növény.

  • Alak: Magassága kb. 100-120 cm. Magasságát befolyásolják a körülmények, erősen fagyos helyeken ennél kisebb magasságokra kell számítani.
  • Virág: Mutatós, kúp alakú virágbugáit többnyire steril virágok alkotják. Virágai fehérek, amelyek idővel rózsaszínesednek. Virágzása a nyár második felétől szeptemberig tart.
  • Levél: Közép zöld színűek, fogazott szélűek, látványosak.
  • Tenyészhely: A bugás hortenzia a félárnyékos, tápanyagdús, jó vízáteresztő képességű, nedves talajt szereti. Legjobb, ha olyan helyre ültetjük, ahol kora reggel 2-3 órán keresztül kap közvetlen napfényt, de a nap további részében már inkább félárnyékban, falevelek takarásában legyen. Ideális hely számára a mélyen gyökerező, laza árnyékú fák alja, pl. a tölgy, a magnóliák, az aranyeső, a díszcseresznyék és a különböző gyümölcsfák. Leginkább azonban a fenyők alatti talajt kedveli, ráadásul a fenyők lehulló tűlevele biztosítja számára a savanyú talajt. A fiatal növények nem bírják a fagyokat, ezért takarjuk őket télire, de a megerősödött példányok már ellenállóbbak. A kerti hortenziával ellentétben könnyen átvészeli a szárazabb időszakokat is. Mészkerülő, az átlagos vagy savanyú talajban érzi jól magát.
  • Felhasználása: A bugás hortenzia leginkább szoliterként érvényesül, de cserjés évelős vagy vegyes ágyásoknak is karakteres növénye lehet. Élő és elszáradt virágai csodálatos vázadíszek.

További információk

Magasság

Szélesség

Díszítő érték

Virágzás időszaka

, ,

Virágszín

,

Fényigény

Talajigény

, ,

Vízigény

Növekedési ütem

Hidegtűrő képesség

Kiszerelés

 

Csodás klematiszok és kúszók

Árudánk a Csodás klemátiszok és kúszók a rendkívül népszerű iszalagok és más kúszónövények, továbbá hortenziák és bogyósok egyedülállóan széles választékát kínálja megbízható külföldi növénytermesztőktől. A fajtalistánk közel 200,  egységes minőségű fajtát tartalmaz. Növényeinket erőteljes gyökérzettel, 2-3 évesen, 2 literes kiszerelésben, 70-90 cm magas méretben szállítjuk, de időszaktól függően a növények mérete változhat azok fejlettsége és visszametszés miatt. A növények beszerzését gyűjtőrendszerben végezzük, részleteket a Szállítási feltételekben és a növényeknél az info ikonra kattintva találsz. Az árudaánk a HILL & Garden kft. részlege, a többi divíziójától eltérő szállítási ütemezéssel és díjakkal. A növényeket futárszolgálattal juttatjuk el címedre.

Szállítási részletek

A kiváló minőségű erőteljes gyökérzetű, növényeket 2 literes ültetőedényben szállítjuk MPL futárszolgálattal. Méretük általában 80-90 cm, de a szezon elején a visszametszés miatt néhány fajta kisebb is lehet. A növényeket külföldi termesztőtől 1-2 hetente gyűjtőrendszerben szerezzük be, várható szállítási idő a megrendeléstől számítva kb. 4 hét. Megrendeléskor utánvétes fizetési módot is választhatsz!

Visszatérítési feltételek

Általános visszalépési és garanciális feltételek megegyeznek a mindenkori érvényes jogszabályokban rögzített feltételekkel, amelyet a Vásárlási szerződéses feltételek részletesen tartalmaz.

Szállítási díjak

Áruda minimum szállítási díja 1 999 Ft
Áruda maximum szállítási díja 3 975 Ft

Érdekelhetnek még…