Hydrangea paniculata ‘Confetti’ – bugás hortenzia

6 287 Ft

A Hydrangea paniculata ‘Confetti’ – bugás hortenzia kb. 1 méter magas, törpe hortenzia. Virágfejei igen látványosak, emelett nagyon illatosak.

  • Kiszerelés: 17 cm-es ültetőedényben, 40/60 cm
  • Szállítás: kb. 10-14 munkanap
  • Áruda: Magyar cserjék és évelők
  • Jelenleg nem elérhető

    Kérek értesítőt, ha a termék elérhető lesz

    Hydrangea paniculata ‘Confetti’ – bugás hortenzia kb. 1 méter magas, törpe hortenzia. Virágfejei igen látványosak, emelett nagyon illatosak. A virágok nyár elejétől jelennek meg, erős, függőleges szárakon. Kezdetben fehér virágok nyílnak, majd minden virág rózsaszínű árnyalatot kap.

    • Alak: Magassága kb. 90-100 cm. Magasságát befolyásolják a körülmények, erősen fagyos helyeken ennél kisebb magasságokra kell számítani
    • Virág: Mutatós, kúp alakú virágbugáit többnyire steril virágok alkotják. Virágzása a nyár második felétől szeptemberig tart.
    • Levél: Élénk zöld színűek, hosszúkásak, kissé érdes tapintásúak.
    • Tenyészhely: A bugás hortenzia a félárnyékos helyeket szereti. Legjobb, ha olyan helyre ültetjük, ahol kora reggel 2-3 órán keresztül kap közvetlen napfényt, de a nap további részében már inkább félárnyékban, falevelek takarásában legyen. A hortenziának egy feltétel nagyon fontos: a sok víz. A fiatal növények nem bírják a fagyokat, ezért takarjuk őket télire, de a megerősödött példányok már ellenállóbbak. Tápanyagdús, jó vízáteresztő képességű, nedves talajt szereti. A kerti hortenziával ellentétben könnyen átvészeli a szárazabb időszakokat is. Mészkerülő, az átlagos vagy savanyú talajban érzi jól magát. Ideális hely számára a mélyen gyökerező, laza árnyékú fák alja, pl. a tölgy, a magnóliák, az aranyeső, a díszcseresznyék és a különböző gyümölcsfák. A leginkább azonban a fenyők alatti talajt kedveli, ráadásul a fenyők lehulló tűlevele biztosítja számára a savanyú talajt.
    • Felhasználása: A bugás hortenzia leginkább szoliterként érvényesül, de cserjés  évelős vagy vegyes ágyásoknak is karakteres növénye lehet. Élő és elszáradt virágai csodálatos vázadíszek.

    Szállítás ezekbe az országokba: Magyarország


     

    Szállítási feltételek
    Szállítási határidők

    A növényeket március elejétől november elejéig értékesítjük, a kiszállítások március végén, április elején kezdődnek.
    A megrendelések feldolgozása, összekészítése és a futárszolgálatnak történő átadása 10-14 munkanapot vesz igénybe. A megrendelések teljesítése a szezon kezdetén a megrendelések feltorlódása miatt hosszabb ideig is eltarthat, ezért az első időszakban szíves türelmedet kérjük. A csomagolást és kiszállítást hétfő-kedd-szerdai napra ütemezzük, hogy a hétvégére ne ragadjanak be a küldemények a futárszolgálatnál. A kiszállítás pontos időpontjáról a futárszolgálat értesítőt küld a megadott email címedre.

    Szállítási díjak

    Szállítási díjaink vásárlási értékhatárok szerint változnak.
    10.000Ft-ig 2.890 Ft
    20.000 Ft-ig 3.490 Ft
    30.000 Ft-ig 3.990 Ft
    100.000 Ft-ig 4.690 Ft
    100.000 Ft felett INGYENES KISZÁLLÍTÁS

    Szállítási módok, csomagolás

    Növényeink növénytartóban neveltek, minden esetben fejlett gyökérzettel szállítjuk. Az évelőket általában 9-15 cm méretű edényben, a cserjéket 2-3 literes méretű edényben szállítjuk. A pontos kiszerelési méret minden növénynél fel van tüntetve. A kiszállítás MPL futárszolgálattal történik. A növények a csomagolással és kiszállítással együtt 1-2 napot töltenek a dobozban, a kiszállítást tehát gond nélkül átvészelik. A csomagolás során a növényt minden oldalról rögzítjük, így sérülésmentesen kapod kézhez a növényeinket. Ha mégis sérülne valamelyik, kérjük, jelezd árudánk felé. A növényt a kézhezvétel után bontsd ki a csomagolásból, és ültetésig helyezd félárnyékos helyre, a földjét tartsd nedvesen.


     

    Visszatérítési feltételek

    A minőségi reklamációt kérjük legkésőbb 48 órán belül fotó kíséretében jelezd árudánknál vagy a Florapont vevőszolgálatán. Kérjük, vedd figyelembe, hogy az egyes fajták között lehetnek olyanok, melyek télire visszahúzódnak, vagy tavasszal erősen visszavágásra kerültek, így ezek magassága, főleg a tavaszi időszakban, nem éri el a terméknél feltüntetett méretet, de gyökérzetük fejlett, ezért a minőségnek megfelelnek.

    Ha fajtaeltérést tapasztalsz, ami csak a virágzáskor derül ki, kérjük, hogy fotó kíséretében jelezd nekünk vagy a Florapont vevőszolgálatán. Kérjük, vedd figyelembe, hogy a virág színe a növény korától, talajadottságoktól, fényviszonyoktól erősen függhet, ezért a képen jelzettől eltérő árnyalatokat is tapasztalhatsz, de jogos észrevétel esetén a növényt saját költségünkre kicseréljük, vagy visszatérítjük az árát.

    Jellemzők

    Magasság

    Szélesség

    Díszítő érték

    ,

    Virágzás időszaka

    ,

    Virágszín

    ,

    Fényigény

    Talajigény

    , ,

    Vízigény

    Növekedési ütem

    Hidegtűrő képesség

    Kiszerelés

    Értékelések

    Még nincsenek értékelések.

    „Hydrangea paniculata ‘Confetti’ – bugás hortenzia” értékelése elsőként

    Áruda információk