Ilex aquifolium ‘Alaska’ – magyal

2 724 Ft

Örökzöld, klasszikus magyal, amely feltűnő színű termésével és örökzöld lombjával is díszít.

Kiszerelés: konténer, 2 l, 30/40 cm

Hamarosan rendelhető

Összeállításba
Összeállításba

Leírás

Ilex aquifolium ‘Alaska’ – magyal az alapfajnál kompaktabb növekedésű. Holland szelekció. Nagyon elegáns, ellenálló, örökzöld cserje.

  • Alak: kb. 4 méter magas és 3 méter széles piramis formájú kompakt növekedésű
  • Virág: Tejfehér, illatos, apró, nem feltűnő. A nőivarú egyedeken fényes piros, gömbölyű, vagy kissé megnyúlt termés fejlődik. A termés képződéshez mindkét ivarú egyedre szükség van, de igazán csak a termés alapján lehet megkülönböztetni, hogy melyik ivarúról van szó.(Ennek azonosítása a szállításkor nem garantált.)
  • Levél: Örökzöld. 3-7 cm-es, fodros, nagy szúrós fogakkal, fényes sötét zöld.
  • Termés: Ősszel piros terméseivel díszít, melyek enyhén mérgezők. Kétlaki, termést akkor érlel, ha a nőivarú egyedek mellett legalább egy hímivarú példányt is ültetünk, ami azonban nem hoz termést. A Blue Angel nőivarú.
  • Felhasználása: Nyírás nélkül cserjecsoportokba, évelőágyások háttérnövényeként, sövénynek, de szabályos formára nyírva központi elemként növénytartóba, vagy szegélynek is kiváló.
  • Tenyészhely: Fagytűrő. Napon, félárnyékban, árnyékban is jól fejlődik, nedves, de jó vízelvezetésű talajban érzi jól magát.
  • Gondozása: Betegségekkel szemben ellenálló.

További információk

Magasság

Szélesség

Díszítő érték

,

Fényigény

, ,

Talajigény

,

Vízigény

,

Növekedési ütem

Hidegtűrő képesség

Kiszerelés

Magyar cserjék évelők

Magyar cserjék és évelők árudánkban megbízható és egyenletes minőséget termelő hazai kertészetek konténeres dísznövény készletét találod. A beszerzést gyűjtőrendszerben végezzük. Ha nagyobb mennyiségben vásárolnál, lépj kapcsolatba árudánkkal, vagy üzenj a vevőszolgálaton keresztül.

Jó vásárlást, jó kertészkedést kívánunk!

Szállítási részletek

A megrendelt növények beszerzését a tavaszi és őszi szezonban hetente, nyári szezonban 2 hetente gyűjtőrendszerben végezzük, és az MPL futárszolgálattal juttatjuk el címedre. A szállítási határidők a rendelés befizetésétől számított 1, maximum 2 hét. A növényeket biztos rögzítésekkel csomagoljuk, így a szállítás során a növények gyakorlatilag nem sérülnek! Megrendeléskor utánvétes fizetési módot is választhatsz!

Visszatérítési feltételek

Általános visszalépési és garanciális feltételek megegyeznek a mindenkori érvényes jogszabályokban rögzített feltételekkel, amelyet a Vásárlási szerződéses feltételek részletesen tartalmaz.

Szállítási díjak

Áruda minimum szállítási díja 2 399 Ft
Áruda maximum szállítási díja 4 197 Ft

Érdekelhetnek még…