Ilex aquifolium ‘Argentea Marginata’ – tarkalevelű magyal

2 724 Ft

A legimpozánsabb magyal, mely örökzöld tarka levelével, és feltűnő színű termésével is díszít.

Kiszerelés: konténer, 2 l, 20/40 cm

Hamarosan rendelhető

Összeállításba
Összeállításba

Leírás

Ilex aquifolium ‘Argentea Marginata’ – tarkalevelű magyal impozáns, ellenálló, tarka levelű örökzöld cserje.

   • Alak: kb. 4 méter magas és 3 méter széles piramis formájú kompakt növekedésű
   • Virág: Tejfehér, illatos, apró, nem feltűnő. A nőivarú egyedeken fényes piros, gömbölyű, vagy kissé megnyúlt termés fejlődik. A termés képződéshez mindkét ivarú egyedre szükség van, de igazán csak a termés alapján lehet megkülönböztetni, hogy melyik ivarúról van szó.(Ennek azonosítása a szállításkor nem garantált.)
   • Levél: Örökzöld. 3-7 cm-es, fodros, nagy szúrós fogakkal, fényes sötét zöld.
   • Termés: Ősszel piros terméseivel díszít, melyek enyhén mérgezők. Kétlaki, termést akkor érlel, ha a nőivarú egyedek mellett legalább egy hímivarú példányt is ültetünk, ami azonban nem hoz termést. A Blue Angel nőivarú.
   • Felhasználása: Nyírás nélkül cserjecsoportokba, évelőágyások háttérnövényeként, sövénynek, de szabályos formára nyírva központi elemként növénytartóba, vagy szegélynek is kiváló.
   • Tenyészhely: Fagytűrő. Napon, félárnyékban, árnyékban is jól fejlődik, nedves, de jó vízelvezetésű talajban érzi jól magát.
   • Gondozása: Betegségekkel szemben ellenálló.

További információk

Magasság

Szélesség

Díszítő érték

, , ,

Fényigény

,

Talajigény

,

Vízigény

,

Növekedési ütem

Hidegtűrő képesség

Kiszerelés

Magyar cserjék évelők

Magyar cserjék és évelők árudánkban megbízható és egyenletes minőséget termelő hazai kertészetek konténeres dísznövény készletét találod. A beszerzést főszezonban heti rendszerességgel gyűjtőrendszerben végezzük. Ha nagyobb mennyiségben vásárolnál, lépj kapcsolatba árudánkkal, vagy üzenj a vevőszolgálaton keresztül.

Jó vásárlást, jó kertészkedést kívánunk!

Szállítási részletek

A megrendelt növények beszerzését a tavaszi és őszi szezonban hetente, nyári szezonban 2 hetente gyűjtőrendszerben végezzük, és az MPL futárszolgálattal juttatjuk el címedre. A szállítási határidő a rendelés befizetésétől számított 7-14 nap. Heti beszerzések esetén zárás minden szerda éjfélkor. Az addig fizetett évelők megrendelését a következő hét elején szállítjuk ki. A növényeket biztos rögzítésekkel csomagoljuk, így a szállítás során a növények gyakorlatilag nem sérülnek! Megrendeléskor utánvétes fizetési módot is választhatsz!

Visszatérítési feltételek

Általános visszalépési és garanciális feltételek megegyeznek a mindenkori érvényes jogszabályokban rögzített feltételekkel, amelyet a Vásárlási szerződéses feltételek részletesen tartalmaz.

Szállítási díjak

Áruda minimum szállítási díja 2 399 Ft
Áruda maximum szállítási díja 4 980 Ft

Érdekelhetnek még…