Ilex aquifolium ‘Argenteomarginata’

7 513 Ft

A legimpozánsabb magyal, mely örökzöld tarka levelével, és feltűnő színű termésével is díszít.

Kiszerelés: konténer, 5 l, 30/40 cm

Rendelhető

Összeállításomba
Összeállításomba

Növény leírása

Ilex aquifolium ‘Argenteomarginata’ impozáns, ellenálló, tarka levelű örökzöld cserje.

  • Alak: kb. 4 méter magas és 3 méter széles, az első években szabálytalanul fejlődő, de nyírással később piramis formájú kompakt formát vesz fel.
  • Levél: Örökzöld. 3-7 cm-es, fodros, nagy szúrós fogakkal, fényes sötét zöld, de a széleken szinte tejfehér.
  • Virág: Tejfehér, illatos, apró, nem feltűnő. A nőivarú egyedeken fényes piros, gömbölyű, vagy kissé megnyúlt termés fejlődik. A termés képződéshez mindkét ivarú egyedre szükség van, de igazán csak a termés alapján lehet megkülönböztetni, hogy melyik ivarúról van szó.(Ennek azonosítása a szállításkor nem garantált.)
  • Tenyészhely: Fagytűrő. Napon, félárnyékban, nedves, de jó vízelvezetésű talajban érzi jól magát. 
  • Felhasználása: Nyírás nélkül cserjecsoportokba, évelőágyások háttérnövényeként, sövénynek, de szabályos formára nyírva központi elemként növénytartóba, szoliterként is kiváló. A nyírást jól bírja.
  • Gondozása: Betegségekkel szemben ellenálló. 

Lásd még: További információk

Növény jellemzői

Magasság

Szélesség

Díszítő érték

, , ,

Fényigény

,

Talajigény

,

Vízigény

,

Növekedési ütem

Ellenállóság

Hidegtűrő képesség

Kiszerelés

, ,

Árudánk elsősorban olaszországi kiváló és egyenletes minőségű, a kertekben fontos szerepet betöltő lomblevelű örökzöldeket, hortenziákat és más mediterrán különlegességeket értékesít gyűjtő rendszerben. Az áruda a HILL & Garden kft. olasz importra szakosodott részlege a több divíziójától eltérő szállítási ütemezéssel és díjakkal. A növényeket futárszolgálattal juttatjuk el címedre.

Szállítási részletek

Minden növényünket konténeresen, kifejlett, erős gyökérzettel szállítjuk, emiatt egész évben ültethetőek. Az értékesítést és beszerzést gyűjtő rendszerben végezzük. A növényeket az összegyűjtött megrendeléseknek megfelelően rendeljük, és rövid átfutási időn belül postán vagy futárral, nagyobb rendelésnél külön fuvarossal szállítjuk ki. Növényt nagyon rövid ideig készletezünk. A szállítások aktuális ütemezését a rendelésnél az információs ikonra kattintva láthatod. Növényeink nagyobb méretekben is beszerezhetőek! Kérd egyedi ajánlatunkat, ha a közzétett méreteknél kifejlettebb példányokat keresel, vagy nagyobb tételben vásárolnál. A házhozszállítás GLS futárszolgálattal történik. A szállítási díjakat a termék kosárba tételekor ellenőrizheted.

Visszatérítési feltételek

Általános visszalépési és garanciális feltételek megegyeznek a mindenkori érvényes jogszabályokban rögzített feltételekkel, amelyet a Vásárlási szerződéses feltételek részletesen tartalmaz.

Szállítási alapdíj:

Országon belül: Magyarország 1 975 Ft

Szállítási részletek

Áruda minimum szállítási díja rendelésenként 1 778 Ft
Áruda ingyenes szállítási feltételének vásárlási érték határa 100 000 Ft

Érdekelhetnek még…