Itoh bazsarózsa hibridek

Az Itoh bazsarózsák a lágy- és fásszárú bazsarózsák keresztezésével létrehozott félfás hibridek.

Rendkívül hosszú élettartamú növények, de a fás szárúakhoz képest gyorsabb növekedésűek. Virágzatuk és levélzetük kinézetre olyan, mint a fás peóniáké, de az első fagyokkal a lágyszárú peóniákhoz hasonlóan száruk és levélzetük visszahúzódik.

Paeonia Itoh'Julia Rose' - Itoh bazsarózsa hibrid
Mutasd a szűrőt

1–21 termék, összesen 50 db

1–21 termék, összesen 50 db

Az Itoh bazsarózsa jellemzői:

  • Virág: Jellemzője a nagyméretű és nagy mennyiségű virág. Erős, vaskos száruk nem hajlik meg a virágok súlya alatt. Rendkívül dúsan virágoznak, egy idősebb hibrid bazsarózsa 50-60 virágot is hozhat egy szezon alatt. Virágzásuk a lágyszárú bazsarózsákkal együtt indul, de azokkal ellentétben sokáig, akár 3-4 héten keresztül is tart. Virágjuk vágóvirágnak is ideális. Nagy részük kellemesen illatos.
  • Virágzási időszaka: Akár már a telepítést követő évben is virágozhat, jellemzően tavasz közepe-vége felé.
  • Alak: Közepesen magas, 80 cm alatti. Bokros, széles, tömött. Szára fásodó, de télen visszahúzódik.
  • Levél: Mélyzöld, erősen szeldelt. Látványos, ezért késő őszig kertünk dísze lehet.
  • Növekedési ütem: Közepes növekedési gyorsaság jellemzi, de csak évek alatt éri el a végső bokorformáját. Hosszú, 50 év feletti élettartamú.

Az Itoh bazsarózsa felhasználása és ültetése:

  • Tenyészhely: Napos fekvést, tápdús, jó vízáteresztésű talajt igényel. Nagyon jól bírják a leghidegebb időt is (-25 Celsius), és a betegségeknek is sokkal jobban ellenállnak, mint a fás, vagy lágyszárú fajták.
  • Ültetési időszak: Az Itoh hibrideket szabadgyökerű kiszerelésben vásárolhatod meg, melyek ültetési ideje ősztől fagymentes időben ideális (bátran ültetheted akár még télen is!). A többi peóniához hasonlóan az Itoh hibridek sem szeretik a bolygatást, ezért körültekintően válasszuk meg a helyüket! Az Itoh ültetésénél az ültetési mélység: 1-2 cm föld takarja a rügyeket. Részletes ültetési útmutatót itt találhatsz.
  • Felhasználás: Évelő és vegyeságyások karakteres központi növényeként telepítsük.