Japán juhar - Acer palmatum

Japán juhar nem csak a japán kertek elengedhetetlen növénye, de bármilyen más kertnek, előkertnek is eleganciát és egzotikumot ad. A japán juhar levélformája, őszi színe, mutatós ágrendszere egész szezonban díszíti kertünket.

A Florapontnál konténeresen, fejlett méretben, A kategóriás minőségben tudod megvásárolni, ezért a nálunk vásárolt példányokat egész évben ültetheted, amik azonnal látványos növényei lesznek kertedben. Válogass naprakész készletünkből, vagy használd a részletes szűrési lehetőséget.

  • Alak: Kerekded vagy szabálytalan ernyős lombkoronájú, vékony ágrendszerű fa. Lombhullató. Általában 2 és 4 méter között változik a magasságuk, de vannak egészen alacsony növésűek is. Koronája szétterülő, gyakran nagyobb a növény szélessége, mint magassága.
  • Levél: Sokféle változata létezik, azonban a karéjosan szeldelt levelek mindegyiknek sajátjai. Sárga, lila, vörös, zöldlevelű fajta is lehet.
    A különböző variánsok évszakról évszakra változtatják színűket, A tavasszal vörösen kihajtó zöld levelű változat őszre sárgás-vöröses színben tündököl, a bordó változat őszre akár kizöldülhet.
  • Származási hely: Japánban, Koreában, Kínában őshonos növény.
  • Tenyészhely: A félárnyékos helyeket szeretik, szélvédett, magas páratartalmú helyet kell keresni nekik.
  • Talaj: Savas kémhatású agyagos, vagy homokos talajban érzi jól magát, de néhány változata semleges kémhatású talajban is jól fejlődik. Vízigénye nagy. Télen a tövét takarni érdemes.
  • Felhasználása: Japán kertek elengedhetetlen növénye, de bármilyen más kertben, előkertben is szépen mutat. A japán juhar levélformája, őszi színe, mutatós ágrendszere egész szezonban díszíti kertünket.
  • Ültetés: Ősszel vagy tavasszal ültessük.

Bővebb leírás