Japán juhar (Acer palmatum)

Japán juhar nem csak a japán kertek elengedhetetlen növénye, de bármilyen más kertnek, előkertnek is eleganciát és egzotikumot ad. A japán juhar levélformája, őszi színe, mutatós ágrendszere egész szezonban díszíti kertünket.

A Florapontnál konténeresen, fejlett méretben, A kategóriás minőségben tudod megvásárolni, ezért a nálunk vásárolt példányokat egész évben ültetheted, amik azonnal látványos növényei lesznek kertedben. Válogass naprakész készletünkből, vagy használd a részletes szűrési lehetőséget.

Alak: Kerekded vagy szabálytalan ernyős lombkoronájú, vékony ágrendszerű fa. Lombhullató. Általában 2 és 4 méter között változik a magasságuk, de vannak egészen alacsony növésűek is. Koronája szétterülő, gyakran nagyobb a növény szélessége, mint magassága.
Levél: Sokféle változata létezik, azonban a karéjosan szeldelt levelek mindegyiknek sajátjai. Sárga, lila, vörös, zöldlevelű fajta is lehet.
A különböző variánsok évszakról évszakra változtatják színűket, A tavasszal vörösen kihajtó zöld levelű változat őszre sárgás-vöröses színben tündököl, a bordó változat őszre akár kizöldülhet.
Származási hely: Japánban, Koreában, Kínában őshonos növény.
Tenyészhely: A félárnyékos helyeket szeretik, szélvédett, magas páratartalmú helyet kell keresni nekik.
Talaj: Savas kémhatású agyagos, vagy homokos talajban érzi jól magát, de néhány változata semleges kémhatású talajban is jól fejlődik. Vízigénye nagy. Télen a tövét takarni érdemes.
Felhasználása: Japán kertek elengedhetetlen növénye, de bármilyen más kertben, előkertben is szépen mutat. A japán juhar levélformája, őszi színe, mutatós ágrendszere egész szezonban díszíti kertünket.
Ültetés: Ősszel vagy tavasszal ültessük.

Bővebb leírás