Rojtos szirmú és kaktusz dáliák

A rojtos szirmú és kaktusz dáliák jellemzően hegyes szirmú, nagyvirágú, inkább magasabb dália-fajták.

A gumók származási helye: Hollandia.

Kínálatunkban magas minőségű, eredeti holland gumókat találsz. Ezeket közvetlenül rendelési időszak kezdete előtt gyűjtik össze a földből, így garantáltan friss virághagymákat kapsz kézbe!

Nuit d'EtÉ Kaktusz dália
Mutasd a szűrőt

Mind a(z) 8 találat megjelenítve

Mind a(z) 8 találat megjelenítve

A kaktusz és rojtos szirmú dáliák jellemzői:

  • Alak: Inkább magas vagy középmagas fajták.
  • Virág: A nyelves virágok hossztengelyük mentén hátrapödröttek, csúcsuk felé kihegyesedők. Némely fajtának fodros szirmai szintén hegyesen csúcsosodnak.
  • Levél: Tojásdadok, sötétzöldek, vagy sötétbíbor színűek.

A kaktusz és rojtos dáliák felhasználása és ültetése:

  • Tenyészhely: A dália az árnyékos helyet nem kedveli, ezért célszerű olyan helyet keresni számára, ahol egész nap éri a napsütés, mivel meleget kedvelő növény. Ha van lehetőség a kertben, a déli fekvésű oldalra ültessük. A fák vagy cserjék alá nem szabad beültetni, ott elpusztul.
  • Talaj: tápanyagban gazdag. Vízigényük közepes, virágzásuk idején rendszeres vízellátást igényelnek. A pangó vizet viszont rosszul viselik, ezért fontos számukra a jó vízáteresztő talaj. A nehéz kötött talaj megakadályozza a gumók növekedését.
  • Felhasználása: Évelőágyások központi elemeiként alkalmazzuk őket. Kiválóan alkalmasak vágott virágnak is.
  • Ültetési időszak: A dáliát tavasszal a fagyosszentek (május) után szabad kiültetni a szabadföldbe. A földet jól lazítsuk fel, trágyázzuk is meg. A nehéz kötött talaj, megakadályozza a gumók növekedését. A dáliák helyes ültetéséről bővebben ide kattintva olvashatsz.