Örökzöld, tarka kecskerágó talajtakaró

2 590 Ft

A kecskerágó kiváló, akár rézsűkre is telepíthető talajtakaró, amely egész évben változatos levélzetével díszíti kerted.

  • Kiszerelés: konténer, 2 literes, 20/40 cm
  • Minimum vásárlási mennyiség: 8 db kb. 2-3 nm talaj takarására elegendő.
  • A termék az elérhetőségtől függően különböző színű kecskerágók keverékéből áll.
Euonymus fortunei kecskerágó talajtakaró 1
Örökzöld, tarka kecskerágó talajtakaró 2 590 Ft

A kecskerágó talajtakaró jellemzője

A kecskerágó talán az egyik legkiválóbb talajtakaró, hiszen nem válógatós a körülményeire, könnyű termeszteni, és nemcsak változatosan szép látványt nyújt, de rendkívül hasznos is a talaj fedésében. Ovális alakú, fogazott, fajtától függően különböző színű és méretű, örökzöld levelével egész évben díszíti a kertet, ősszel a levelek rózsaszínes árnyalatúra váltanak. A termékben az elérhetőségtől függően a fortunei fajták különböző színű keverékét adjuk. Nyár elején jelentéktelen virágokat hoz, amelyekből hosszan tartó bogyók fejlődnek a madarak nagy örömére. Gyors növekedési ütemmel hamar eléri kifejlett, 40-80 cm magasságát.

A kecskerágó talajtakaró felhasználása

A kecskerágó szerteágazó ágrendszerével gyors ütemben ad sűrű talajtakarót, amely a borostyánhoz hasonlóan indás ágaival hamar legyökerezik, bátran ültethető rézsűk megfogása céljából is. Segít az eróziókontrollban, elnyomja a gyomokat, támogatja a talaj vízmegtartását. Bármilyen stílusú kertben megállja a helyét, fák alá is ültethető, könnyű termeszthetősége miatt kezdő kertészeknek is ajánljuk. Bogyós termése okán madárbarát kertekbe kifejezetten ajánlott, de vigyázzunk, emberi fogyasztásra alkalmatlan.

A kecskerágó talajtakaró telepítése

Négyzetméterenként 3-4 cserjét ültessünk. A kecskerágó nem válogatós a talajra, napra és félányékba is ültethető. Szívós cserje, az első néhány évben sűrűbb öntözést kíván, a jó vízelvezetésű talajt kedveli leginkább. A Florapontnál árult, konténerben nevelt változata az egész szezonban biztonsággal telepíthető.

A kecskerágó talajtakaró karbantartása

A kecskerágó nem igényel különösebb karbantartást, terjedését metszéssel tudjuk kordában tartani. A növényről további információt itt találsz, a termékbe a fortunei fajtákból válogatunk.

Szállítás ezekbe az országokba: Magyarország


 

Szállítási feltételek
Szállítási határidők

A növényeket március elejétől november végéig értékesítjük. A megrendelések feldolgozása, összekészítése és a futárszolgálatnak történő átadása 7-10 munkanapot vesz igénybe. A csomagolást és kiszállítást hétfő-kedd-szerdai napra ütemezzük, hogy a hétvégére ne ragadjanak be a küldemények a futárszolgálatnál. A kiszállítás pontos időpontjáról a futárszolgálat értesítőt küld a megadott email címedre.

Szállítási díjak

MPL Futárszolgálat
25.000Ft-ig 2.990 Ft
25.000Ft-50.000-ig 4.690 Ft
50.000Ft-tól 6.790 Ft
Prémium kiszállítás Csomagolóanyag mentes, 100% sérülés mentes kiszállítás.
Alapdíj 3290 Ft+130 Ft/km. (A pontos összeget a kosárnál a címed megadása után láthatod.) Csak 40.000 Ft felett választható kiszállítás mód. A kiszállítás saját fuvarossal történik, előre egyeztetett időpontban.

Kiszerelés, méretek

Növényeink növénytartóban neveltek (konténeresek), minden esetben fejlett gyökérzettel szállítjuk. Az évelőket általában 9-15 cm-es, a cserjéket 2-3 literes (17-19 cm-es) méretű edényben szállítjuk. A pontos kiszerelési méret minden növénynél fel van tüntetve. A cserjék esetében a növény jellemző szállítási magasságát is megadjuk. Kérjük vedd figyelembe, hogy a cserjék sok esetben visszavágásra kerülhetnek és az évelők a vegetációs időszak elején és végén visszahúzódnak.
A képek a növény fejlett állapotát mutatják, a csomagolási fotókon látható állapottól a megvásárolt növény időszakonként eltérhet. A növénytartók mérete viszont minden esetben megegyezik a fotókon feltüntette mérettel.

Csomagolás

MPL futárszolgálattal történő kiszállításnál a növények csomagolással és kiszállítással együtt 1-2 napot töltenek dobozban, a kiszállítást tehát gond nélkül átvészelik. A csomagolás során a növényt minden oldalról rögzítjük, így épen kapod kézhez a növényeinket, valamennyi föld azonban kiszóródhat az edényből. Ha mégis sérülne valamelyik, kérjük, jelezd árudánk felé. A növényt a kézhezvétel után bontsd ki a csomagolásból, és ültetésig helyezd félárnyékos helyre, a földjét tartsd nedvesen.


 

Visszatérítési feltételek

A minőségi reklamációt kérjük legkésőbb 48 órán belül fotó kíséretében jelezd árudánknál vagy a Florapont vevőszolgálatán. Kérjük, vedd figyelembe, hogy az egyes fajták között lehetnek olyanok, melyek télire visszahúzódnak, vagy tavasszal erősen visszavágásra kerültek, így ezek magassága, főleg a tavaszi időszakban, nem éri el a terméknél feltüntetett méretet, de gyökérzetük fejlett, ezért a minőségnek megfelelnek.

Ha fajtaeltérést tapasztalsz, ami csak a virágzáskor derül ki, kérjük, hogy fotó kíséretében jelezd nekünk vagy a Florapont vevőszolgálatán. Kérjük, vedd figyelembe, hogy a virág színe a növény korától, talajadottságoktól, fényviszonyoktól erősen függhet, ezért a képen jelzettől eltérő árnyalatokat is tapasztalhatsz, de jogos észrevétel esetén a növényt saját költségünkre kicseréljük, vagy visszatérítjük az árát.

Jellemzők

Magasság

Díszítő érték

,

Fényigény

,

Talajigény

Vízigény

Árusító

Hidegtűrő képesség

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Örökzöld, tarka kecskerágó talajtakaró” értékelése elsőként