Keleti mák - évelő pipacsok

Virág: A keleti pipacsok jellemzője a hatalmas virág. Az egyéves növények legalább három virágzó szárat, az idősebb növények egy tucatot vagy annál is többet hoznak 30 napos virágzási időszakuk alatt.
Tenyészhely: Bárhol megélnek, de leginkább a jó vízelvezetésű talajban virágoznak. Aszály, intenzív nyári meleg, téli fagy sem árt neki. A kihajtott keleti pipacsok évtizedekig elélnek, növekednek és szaporodnak.
Levél: A páfrányszerű levélzetük a nyár legforróbb napjaiban elhal, de ősszel visszatér, és gyönyörű téli levélzetet képez.
Gondozás: Ha elvirágzott, egyszerűen a földig vágjuk vissza az egész csomót, és néhány héten belül előbújnak a friss levelek, így nyár végén újra virágozhat, vagy egyszerűen hagyjuk, hogy más, később virágzó növények eltakarják a pipacsot. Az átültetést nem szeretik, ezért célszerű rögtön szabadföldbe vetni. A túllocsolást kerülni kell!
Felhasználás: Természethű kertekbe, évelőágyásokba nagyobb foltokba, például díszhagymákkal remek kontrasztot alkothatunk. Díszfüvek közé telepítve a visszahúzódásuk után eltakarhatjuk az átmeneti üres foltokat.
Ültetés: A vetőmagokat rövid, kb 15 mm mélyre vessük, miután a hőmérséklet eléri a 20 ° C-ot. A mag 10–30 napon belül csírázik.

Egy termék se felelt meg a keresésnek.