Kerti gyöngyvessző sövény fehér virágzuhataggal

2 970 Ft

A kerti gyöngyvessző sövény tavaszi virágzuhatagával látványos módon nyújt természetes határolást kertednek.

  • Kiszerelés: konténer, 2 literes, 40/60 cm
  • Minimum vásárlási mennyiség: 6 db

A minimum rendelési mennyiség 2-2,5 méter sövény telepítésére elegendő.

Spiraea x vanhouttei kerti gyöngyvessző sövény 1
Kerti gyöngyvessző sövény fehér virágzuhataggal 2 970 Ft

A kerti gyöngyvessző sövény jellemzője

A kerti gyöngyvesszőből egyszerű és könnyen kezelhető, természetes sövény hozható létre, nem véletlen, hogy a tájépítészek is előszeretettel használják közparkokban. Fehár virágait tavasszal hozza, amelyek mutatós, vízeséshez hasonló virágzuhataggal díszitik a sövényt. A virágzás csúcsán, tavasz közepén a kicsiny fehér virágok szinte teljesen elborítják a lombot, amely kis, kékeszöld árnyalatú, karéjos levelekből áll, ám ez a lágy, csipkeszerű hatást nyújtó lombozat az év többi részén is finom látványt nyújt, míg el nem hullajtja leveleit. A kerti gyövgyvessző végleges, 2 méteres magasságát gyorsan eléri, nyíratlanul körülbelül 1 méter széles.

A kerti gyöngyvessző sövény felhasználása

A kerti gyöngyvessző sövény természetes hatású, külső határolásra kiválóan alkalmas, jól takaró sövény, elsősorban vidéki környezetbe, természethű, illetve cottage kertekbe ajánljuk. Mivel jól bírja a szennyezett levegőt, városi kertekbe is telepíthető. Dús virágfürtjei nemcsak szemetgyönyörködtetőek, de illatuk a rovarokat is vonzzák, ezért meleg szívvel ajánljuk rovarbarát kertekbe. Kezdő kertészek is bátran választhatják kertjükbe, mert könnyen nevelhető, kevés gondoskodást igényel.

A kerti gyöngyvessző sövény telepítése

Egy sorban, 40-50 centiméterenként ültessük, napos helyre, félárnyékban is megél, de kevesebb virágot hoz. Az első néhány évben sűrűbb öntözést kíván, a jó vízelvezetésű talajt kedveli, nem válogatós a talaj tekintetében. Miután elérte a kívánt magasságot, kevés karbantartást igényel. A Florapontnál árult, konténerben nevelt változata az egész szezonban biztonsággal telepíthető.

A kerti gyöngyvessző sövény karbantartása

A kerti gyöngyvessző sövényt könnyű karbantartani, évente egyszer érdemes levágni az elvirágzott vesszőket, és az idős, felkopaszodott ágakat.

A növényről további információt itt találsz.

Szállítás ezekbe az országokba: Magyarország


 

Szállítási feltételek
Szállítási határidők

A növényeket március elejétől november végéig értékesítjük. A megrendelések feldolgozása, összekészítése és a futárszolgálatnak történő átadása 7-10 munkanapot vesz igénybe. A csomagolást és kiszállítást hétfő-kedd-szerdai napra ütemezzük, hogy a hétvégére ne ragadjanak be a küldemények a futárszolgálatnál. A kiszállítás pontos időpontjáról a futárszolgálat értesítőt küld a megadott email címedre.

Szállítási díjak

MPL Futárszolgálat
25.000Ft-ig 2.990 Ft
25.000Ft-50.000-ig 4.690 Ft
50.000Ft-tól 6.790 Ft
Prémium kiszállítás Csomagolóanyag mentes, 100% sérülés mentes kiszállítás.
Alapdíj 3290 Ft+130 Ft/km. (A pontos összeget a kosárnál a címed megadása után láthatod.) Csak 40.000 Ft felett választható kiszállítás mód. A kiszállítás saját fuvarossal történik, előre egyeztetett időpontban.

Kiszerelés, méretek

Növényeink növénytartóban neveltek (konténeresek), minden esetben fejlett gyökérzettel szállítjuk. Az évelőket általában 9-15 cm-es, a cserjéket 2-3 literes (17-19 cm-es) méretű edényben szállítjuk. A pontos kiszerelési méret minden növénynél fel van tüntetve. A cserjék esetében a növény jellemző szállítási magasságát is megadjuk. Kérjük vedd figyelembe, hogy a cserjék sok esetben visszavágásra kerülhetnek és az évelők a vegetációs időszak elején és végén visszahúzódnak.
A képek a növény fejlett állapotát mutatják, a csomagolási fotókon látható állapottól a megvásárolt növény időszakonként eltérhet. A növénytartók mérete viszont minden esetben megegyezik a fotókon feltüntette mérettel.

Csomagolás

MPL futárszolgálattal történő kiszállításnál a növények csomagolással és kiszállítással együtt 1-2 napot töltenek dobozban, a kiszállítást tehát gond nélkül átvészelik. A csomagolás során a növényt minden oldalról rögzítjük, így épen kapod kézhez a növényeinket, valamennyi föld azonban kiszóródhat az edényből. Ha mégis sérülne valamelyik, kérjük, jelezd árudánk felé. A növényt a kézhezvétel után bontsd ki a csomagolásból, és ültetésig helyezd félárnyékos helyre, a földjét tartsd nedvesen.


 

Visszatérítési feltételek

A minőségi reklamációt kérjük legkésőbb 48 órán belül fotó kíséretében jelezd árudánknál vagy a Florapont vevőszolgálatán. Kérjük, vedd figyelembe, hogy az egyes fajták között lehetnek olyanok, melyek télire visszahúzódnak, vagy tavasszal erősen visszavágásra kerültek, így ezek magassága, főleg a tavaszi időszakban, nem éri el a terméknél feltüntetett méretet, de gyökérzetük fejlett, ezért a minőségnek megfelelnek.

Ha fajtaeltérést tapasztalsz, ami csak a virágzáskor derül ki, kérjük, hogy fotó kíséretében jelezd nekünk vagy a Florapont vevőszolgálatán. Kérjük, vedd figyelembe, hogy a virág színe a növény korától, talajadottságoktól, fényviszonyoktól erősen függhet, ezért a képen jelzettől eltérő árnyalatokat is tapasztalhatsz, de jogos észrevétel esetén a növényt saját költségünkre kicseréljük, vagy visszatérítjük az árát.

Jellemzők

Sövényalak

Magasság

Növekedési ütem

Díszítő érték

, ,

Fényigény

,

Virágszín

Virágzás időszaka

,

Talajigény

Vízigény

,

Hidegtűrő képesség

Árusító

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Kerti gyöngyvessző sövény fehér virágzuhataggal” értékelése elsőként