Késői virágzású tulipánok és kockásliliom társítása

99 Ft181 Ft

Késői virágzású bordó és fehér tulipánok színei az asszír kockásliliom virágjával képeznek szép harmóniát.

 • Kiszerelés: virághagyma, méret a fajtáknál látható
 • Minimális rendelési mennyiség: a fajtáknál látható
99 Ft

Készleten

181 Ft

Jelenleg nem elérhető

157 Ft

Jelenleg nem elérhető

Milyen fejlettségű virághagymát kapok?

A Virághagymafarm által forgalmazott gumók származási helye Hollandia. Minden esetben friss, ép hagymát küldünk, amely már a szezonban virágozni fog. Ahol lehet ott a gumó, vagy hagyma pontos méretet is feltüntettünk.

Az összeállítás kétféle, késői virágzású tulipánból és az apró virágú, de színeiben a tulipánokkal harmonizáló asszír kockásliliomból áll.

 • Magasságuk: Az asszír kockásliliom az alacsonyabb, kb. 25-30 cm, míg a liliomvirágú bordó tulipán a legmagasabb kb 40-50 cm.
 • Virágzás: A kiültetésben a sötét lila,  fehér és sárgás színek keverednek. Várható virágzási idő tavasz közepe, vége.
 • Tenyészhely: Napos, jó vízelvezetésű, tápdús területet keressünk nekik. Virágzási időszakban mindenképpen tartsuk a földjüket nedvesen.
 • Felhasználás: Az összeállítás nagy, egységes csoportban érvényesül igazán, évelőágyak tavaszi kompozíciójaként vagy cserjecsoportok előterében. A fő hangsúlyok a tulipánokon vannak, a kockásliliom levélzete és apróbb virágai lágyítják és játékossá teszik a kompozíciót. Ültethetjük vegyesen, elszórtan, de az alacsonyabbak legyenek inkább elől, míg a magas tulipán inkább hátul. 1 négyzetméterre 12 kockásliliom és kb. 6-6 tulipán szükséges.
 • Ültetés: A virághagymákat méretüknél másfélszer nagyobb földtakarással ültessük el. Ültetési időszak: szeptembertől november közepe-végéig.

Szállítás ezekbe az országokba: Magyarország


 

Szállítási feltételek

Áruda: Virághagyma farm

Szállítási határidők

A kiszállítások ütemezése a biztonságos ültetési időszakokhoz igazodnak.

 • Az ősszel ültetendő (tavaszi-nyári virágzású) hagymákat október elejétől szállítjuk. Az októbertől leadott megrendelések kiszállítás 5 munkanap belül történik.
 • A tavasszal ültetendő, (nyári-őszi virágzású) fagyérzékeny hagymák kiszállítása a fagyok elmúltával március végén kezdődik. Az áprilistól beérkezett megrendeléseket 5 munkanapon belül szállítjuk.
Szállítási díjak, szállítási módok
 • MPL Futárszolgálat házhoz szállítással: 2.290 Ft
 • Postán maradó: 1.990 Ft 5 napos őrzési idővel
 • Telephelyi átvétel (Perbál, Pest megye): 390 Ft (10 napos őrzési idővel. Az át nem vett csomagok árát visszatérítjük. Csak előrefizetéssel együtt választható fizetési mód.)
Rendelések összevonása

Ha a rendelési időszak alatt több rendelést adsz le, akkor azokat összevonjuk, és egy rendelésként egy szállítási díjjal küldjük el neked. Kérjük, hogy ebben az esetben jelezd az új megrendelésed leadásakor a vásárlási megjegyzésbe, hogy melyik meglévő megrendeléseddel szeretnéd összevonni.

Jellemzők

Magasság

, ,

Díszítő érték

Virágszín

, ,

Virágzás időszaka

,

Fényigény

,

Talajigény

Vízigény

,

Hidegtűrő képesség

Kiszerelés

Árusító