Kínai selyemmirtusz (Lagerstroemia indica)

A kínai selyemmirtusz (Lagerstroemia indica) a mediterrán hangulatú, virágos kertek egyik fő látványossága lehet. Nevét krepp papírra emlékeztető virágszirmairól kapta. Kis helyen is remekül mutat, hiszen alacsony termetű. Télálló, de a biztonság kedvéért télen takarjuk a tövét a fagyok ellen. Napos, meleg helyeken érzi jól magát, virágzáskor kicsit többet öntözzük. Teraszokra, edénybe ültetve vagy szoliter növénynek alkalmas.

Lagerstroemia indica kinai selyemmirtusz
Mutasd a szűrőt

Mind a(z) 16 találat megjelenítve

Mind a(z) 16 találat megjelenítve

A kínia selyemmirtusz jellemzői:

Alak: 1-3 méter magas lombhullató fa vagy cserje.
Virág: Gyönyörű, rojtos szirmú, fehér, rózsaszín, vagy bíborszínű virágai nyártól nyílnak, és mintegy 100 napon keresztül virágoznak. A virágzat mindig az az évi hajtások végén fejlődik ki.
Levél: Levelei sötétzöldek, ősszel vörösre színeződnek.
Tenyészhely: A napos, világos, vagy félárnyékos helyet kedveli.
Talaj: A talajban nem válogat, a virágzás időszakában több öntözést igényel.

A kínai selyemmirtusz felhasználása és gondozása:

Felhasználása: Féltrópusi növény, amelyet – ennek megfelelően – meleg, napsütötte, szélvédett helyre kell ültetni. Dekoratív szoliter növénye lehet kertünknek.
Gondozása: Gondos takarással a hidegebb hónapokban is problémamentesen áttelel. Ősszel igényli a feltöltögetést. Az előző évi hajtásokat minden tavasszal érdemes visszavágni, hogy a cserje sűrű, bokros maradjon.
Betegségei: Kártevőkkel és kórokozókkal szemben ellenálló, egyedüli betegsége a lisztharmat, a kártevők közül a levéltetvekre számíthatunk.

Szállítás:

2 vagy 3 literes konténeres kiszerelésben tudod megvásárolni a szezon jelentős részében.