Kivi (Actinidia)

A kopasz kivi terméseinek íze és kinézete is hasonlít a jól ismert kivihez, de valamivel apróbb termetű, és édesebb ízű. Fagytűrő cserje, amely a gyümölcsén kívül lombjával is szépen dekorál, ezért pergolánk, teraszunk árnyékolására, kerítések befuttatására ideális.

Kivi (Actinidia)
Mutasd a szűrőt

Mind a(z) 19 találat megjelenítve

Mind a(z) 19 találat megjelenítve

A kivi jellemzői:

  • Alak: Télálló kúszócserje. Miután kúszónövény, feltétlenül szüksége van valamilyen támasztékra. Erőteljesen növekszik, akár 4 méter magasra is megnő.
  • Virág: Krémfehér virágai illatosak, de jelentéktelenek. Júniusban virágzik.
  • Levél: Levelei finoman fogazottak, fényes zöldek.
  • Termés: Az ültetés utáni második évben már terem. A kopasz terméseinek íze, kinézete is megegyezik a jól ismert kivivel, de valamivel apróbb termetű, és édesebb ízű.
  • Származási hely: Japán, Kelet-Ázsia

A kivi felhasználása és gondozása:

  • Tenyészhely: A napos, világos, vagy félárnyékos helyet kedveli. Szélcsendes, védett helyen fejlődik a legszebben.
  • Talaj: Üde, jó vízgazdálkodású, humuszban gazdag, savanyú talajba ültessük.
  • Felhasználása: Alkalmas teraszra, mediterrán kertbe edényes növénynek. De kiültetve is megmarad.
  • Gondozása: A kopasz kivi gyakran nem éli túl az első nyugalmi időszakot, mivel a fiatal növények fagyérzékenyek. A fagytűrésen túl az áttelelést nehezíti a rossz vízelvezetésű talaj is. A növény túlélési esélyén úgy lehet javítani, hogy az első két évben egy 20 literes dézsába ültetjük és télire napos, védett helyre állítjuk. Végleges helyére a kopasz kivit a harmadik évtől ültessük, támrendszer mellé. A nálunk vásárolt példányok már 2 évesek.
  • Betegségei: Fitoftóra betegség és gyökérrothadás.

Szállítás:

2 vagy 3 literes konténeres kiszerelésben tudod megvásárolni a szezon jelentős részében.