Kökény sövény (Prunus spinosa)

2 263 Ft

A kökény sövény sűrű, szúrós sövény, elsősorban madárbarát és természethű kertek gondozatlanabb részére ajánljuk.

  • Kiszerelés: konténer, 2 literes, 40/60 cm
  • Minimum vásárlási mennyiség: 6 db

A minimum rendelési mennyiség 2 méter sövény telepítésére elegendő.

Jelenleg nem elérhető

Kérek értesítőt, ha a termék elérhető lesz

A kökény sövény jellemzője

Szúrós, hosszú életű, igénytelen, nyírás nélkül is kb 2-3 méter magas, 1-2 méter széles, természetes, áthatolhatatlan sövény, amely a vadakat is távol tartja. Egy idő után sarjakról tovább terjed, és tovább dúsul.  Sűrű lombozata a madarak számára is remek búvó- és fészkelő hely, virágzáskor különösen vonzó a méhek számára is. Természethű, szabadon burjánzó, kissé elvadult kert határolására ajánljuk.

A kökény sövény telepítése:

Sorba vagy dupla sorba, 40 cm tőtávolságba, napos helyre telepítsük. Konténeres változata egész évben telepíthető. A minimum rendelési mennyiség 2 méter sövény telepítésére elegendő.

  • Alak: Tüskés ágakkal rendelkező, 2-3 méter magas lombhullató cserje vagy kisebb fácska. Növekedése szabálytalan. Lassú növekedésű, hosszú életű. A rövid hajtások tövisben végződnek.
  • Virág: Áprilisban hozza fehér, nektárban gazdag virágait. 1-1,5 cm átmérőjűek, fehérek, ötszirmúak és a lombfakadás előtt nyílnak.
  • Levél: Kis méretű levelei szórt állásúak, egyszerűek, elliptikusak vagy lándzsásak, szélük aprón fűrészes-csipkés, fonákjuk rendszerint molyhos.
  • Termés: Termése apró, kékesfekete, hamvas, csonthéjas. Szeptemberben érik. Éretlen termésének húsa erősen fanyar ízű. Akkor érdemes gyűjteni a gyümölcsöt, amikor a dér már megcsípte, ekkorra megpuhul, fanyarságából veszít, és enyhén édes ízű lesz.
  • Származás: Európa, Észak-Afrika, Kis-Ázsia
  • Tenyészhely: Napos, vagy félárnyékos helyet szeret.  Jó vízgazdálkodású talajban jól érzi magát, igénytelen, fagyokat jól tűrő növény.
  • Gondozása: Nem igényel metszést, de alkalmanként érdemes a koronáját ritkítani.

Szállítás ezekbe az országokba: Magyarország


 

Szállítási feltételek
Szállítási határidők

A növényeket március elejétől november elejéig értékesítjük, a kiszállítások március végén, április elején kezdődnek.
A megrendelések feldolgozása, összekészítése és a futárszolgálatnak történő átadása 10-14 munkanapot vesz igénybe. A megrendelések teljesítése a szezon kezdetén a megrendelések feltorlódása miatt hosszabb ideig is eltarthat, ezért az első időszakban szíves türelmedet kérjük. A csomagolást és kiszállítást hétfő-kedd-szerdai napra ütemezzük, hogy a hétvégére ne ragadjanak be a küldemények a futárszolgálatnál. A kiszállítás pontos időpontjáról a futárszolgálat értesítőt küld a megadott email címedre.

Szállítási díjak

Szállítási díjaink vásárlási értékhatárok szerint változnak.
10.000Ft-ig 2.890 Ft
20.000 Ft-ig 3.490 Ft
30.000 Ft-ig 3.990 Ft
100.000 Ft-ig 4.690 Ft
100.000 Ft felett INGYENES KISZÁLLÍTÁS

Szállítási módok, csomagolás

Növényeink növénytartóban neveltek, minden esetben fejlett gyökérzettel szállítjuk. Az évelőket általában 9-15 cm méretű edényben, a cserjéket 2-3 literes méretű edényben szállítjuk. A pontos kiszerelési méret minden növénynél fel van tüntetve. A kiszállítás MPL futárszolgálattal történik. A növények a csomagolással és kiszállítással együtt 1-2 napot töltenek a dobozban, a kiszállítást tehát gond nélkül átvészelik. A csomagolás során a növényt minden oldalról rögzítjük, így sérülésmentesen kapod kézhez a növényeinket. Ha mégis sérülne valamelyik, kérjük, jelezd árudánk felé. A növényt a kézhezvétel után bontsd ki a csomagolásból, és ültetésig helyezd félárnyékos helyre, a földjét tartsd nedvesen.


 

Visszatérítési feltételek

A minőségi reklamációt kérjük legkésőbb 48 órán belül fotó kíséretében jelezd árudánknál vagy a Florapont vevőszolgálatán. Kérjük, vedd figyelembe, hogy az egyes fajták között lehetnek olyanok, melyek télire visszahúzódnak, vagy tavasszal erősen visszavágásra kerültek, így ezek magassága, főleg a tavaszi időszakban, nem éri el a terméknél feltüntetett méretet, de gyökérzetük fejlett, ezért a minőségnek megfelelnek.

Ha fajtaeltérést tapasztalsz, ami csak a virágzáskor derül ki, kérjük, hogy fotó kíséretében jelezd nekünk vagy a Florapont vevőszolgálatán. Kérjük, vedd figyelembe, hogy a virág színe a növény korától, talajadottságoktól, fényviszonyoktól erősen függhet, ezért a képen jelzettől eltérő árnyalatokat is tapasztalhatsz, de jogos észrevétel esetén a növényt saját költségünkre kicseréljük, vagy visszatérítjük az árát.

Jellemzők

Magasság

Szélesség

Díszítő érték

,

Virágzás időszaka

,

Fényigény

,

Talajigény

Vízigény

Növekedési ütem

Hidegtűrő képesség

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Kökény sövény (Prunus spinosa)” értékelése elsőként

Áruda információk