Könnyed dália és pillangóvirág társítás

489 Ft

Könnyed megjelenésű összeállítás kaktusz dáliából és pillangóvirágból, vidéki kert, “cottage garden” stílus jegyében.

  • Kiszerelés: szabadgyökerű dáliagumó és virágmag (lásd a fajtákat külön-külön)
  • Szállítási feltételek: lásd a fajtákat külön-külön
489 Ft

Készleten

Jelenleg nem elérhető

Milyen fejlettségű virághagymát kapok?

A Virághagymafarm által forgalmazott gumók származási helye Hollandia. Minden esetben friss, ép hagymát küldünk, amely már a szezonban virágozni fog. Ahol lehet ott a gumó, vagy hagyma pontos méretet is feltüntettünk.

Könnyed megjelenésű összeállítás kaktusz dáliából és pillangóvirágból, vidéki kert, “cottage garden” stílus jegyében. A színek harmonizálnak, de a levelek szép kontrasztot alkotnak, mivel a pillangóvirág könnyed lombozata jól ellensúlyozza a dália erősebb levélzetét.

  • Magasságuk: 70-120 cm között
  • Virágzás: Várható virágzási idő nyár közepétől egészen késő őszig. Kifejezetten hosszú virágzásra számíthatunk.
  • Tenyészhely: Napos, jó vízelvezetésű, tápdús területet keressünk nekik, mert a dáliák csak ott tudnak jól fejlődni. A dáliák virágát mindig érje napfény!
  • Ültetés: Ültetési időszak: május eleje-közepe. Az ágyásba mindkét fajta növényt egyszerre helyezheted ki. Először a dália gumókat ültesd be az ágyásba, majd vesd be a területet a pillangóvirággal. Átlagos kerti talajban a dália és a pillangóvirág is jól fog fejlődni, de a dáliáknak az ültetőgödrébe komposzttált marhatárgyát is helyezhetsz, így növelheted a virágzási kedvüket. Ősszel sajnos a dáliákat hamarabb ki kell majd szedni, minthogy a pillangóvirágok abbahagynák a virágzást, de ha ügyes vagy, akkor azért marad még az ágyásban olyan, ami virágozni fog akár a fagyokig.
  • Ültetési arány: Mivel a pillangóvirág könnyedebb, ezért nagyobb mennyiségen vessük a dáliákhoz képest. A jobb hatás eléréshez dáliából (Dahlia ‘Park Princess’) legalább 3 tövet, míg a pillangóvirágból (Cosmos bipinnatus ‘Gazebo White’) kb 1 m2 vessünk vagy ültessünk be. Vegyesen, keverve ültesd őket, mindegy, hogy melyik kerül előre vagy hátra, mert a magasságbeli játék is része a kompozíciónak.
  • Ajánlott helyettesítő termékek: Dahlia ‘Karma Pink Corona’  vagy Dahlia ‘Mick’s Peppermint’

Szállítás ezekbe az országokba: Magyarország


 

Szállítási feltételek

Áruda: Virághagyma farm

Szállítási határidők

A kiszállítások ütemezése a biztonságos ültetési időszakokhoz igazodnak.
A tavasszal ültetendő, (nyári-őszi virágzású) fagyérzékeny hagymák kiszállítása a fagyok elmúltával március végén kezdődik. Az áprilistól beérkezett megrendeléseket 5 munkanapon belül szállítjuk.
Az ősszel ültetendő (tavaszi-nyári virágzású) hagymákat október elejétől szállítjuk. Az októbertől leadott megrendelések kiszállítás 5 munkanap belül történik.

Szállítási díjak, szállítási módok

MPL Futárszolgálat házhoz szállítással: 2.240 Ft
Postán maradó: 2.240 Ft

Rendelések összevonása

Ha a rendelési időszak alatt több rendelést adsz le, akkor azokat összevonjuk, és egy rendelésként egy szállítási díjjal küldjük el neked. Kérjük, hogy ebben az esetben jelezd az új megrendelésed leadásakor a vásárlási megjegyzésbe, hogy melyik meglévő megrendeléseddel szeretnéd összevonni.

Jellemzők

Magasság

,

Díszítő érték

Virágszín

,

Virágzás időszaka

, , ,

Fényigény

Talajigény

,

Vízigény

Hidegtűrő képesség

Kiszerelés

,

Ültetési időszak

Termelő

,

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Könnyed dália és pillangóvirág társítás” értékelése elsőként