Színes korallberkenye sövény

5 469 Ft

Az örökzöld korallberkenye sövény egész évben élénk színű lombozatával díszíti majd kertünket.

  • Kiszerelés: konténer, 3 literes, 40/60cm
  • Minimum vásárlási mennyiség: 5 db

A minimum rendelési mennyiség 2 méter sövény telepítésére elegendő.

Jelenleg nem elérhető

Kérek értesítőt, ha a termék elérhető lesz

A korallberkenye sövény jellemzője

A korallberkenye sövény örökzöld, kiválóan alkalmas színes, látványos határolónak nyíratlan formában is akár, mind a telekhatáron, mind a kerten belül. Lándzsa alakú levelei bőrszerűek, fiatalon élénkvörösen virítanak, majd sötét zölddé válnak. Ritkás, krémfehér virágai tavasz közepén vagy késő tavasszal jelennek meg. Átlagosnak mondható növekedési ütemmel évente kb. 30 centivel lesz magasabb, nyírás nélkül a 4 méteres magasságot és 1,5-2 méteres szélességet is elérheti.

A korallberkenye sövény felhasználása

A korallberkenyéből örökzöld sövényt nevelhetünk, amely akár határsövénynek, akár belső osztások kialakítására is használható. Nem kifejezetten sűrű cserje, de örökzöld és nagy leveleinek köszönhetően a privát szféra megteremthető segítségével, jól zár határsövényként. Elsősorban modern stílusú kertbe illik. Különlegessége, hogy változatos színű leveleinek köszönhetően egész évben látványos eleme lehet kertünknek.

A korallberkenye sövény telepítése

Egy sorban, 40-50 centiméterenként ültessük, lehetőleg napos helyre, de a félárnyékot is bírja. Az első néhány évben sűrűbb öntözést kíván, a jó vízelvezetésű talajt kedveli. Fiatal korában a növény érzékenyebb a fagyar, ezért érdemes védett helyre telepőíteni és télen talajtakarással védeni, később télállóvá válik. Miután elérte a kívánt magasságot, kevés karbantartást igényel. A Florapontnál árult, konténerben nevelt változata az egész szezonban biztonsággal telepíthető.

A korallberkenye sövény nyírása

A korallberkenye sövényt egyszerű karbantartani. Ha szeretnénk, hogy kompakt maradjon, érdemes rendszeresen metszeni, ekkor új, vörös leveleket növeszt a cserje, erre a legmegfelelőbb időszak, amikor a friss hajtások már bezöldültek. Ez kora tavasszal történik meg, de a növény egész évben metszhető. Mivel a korallberkenyének nagyok a levelei, ezért az ágait szükséges metszeni, nem szabad sövényvágóval nekiállni a nyírásának. Érdemes megjegyezni, a korallberkenyénél előfordulhat, hogy lehullajtja lombját, ilyenkor óvatosan metsszük vissza, esetleg adjunk neki tápanyagot, több vizet. A megfelelő gondozást erőteljes, lendületes újranövekedéssel jutalmazza.

A növényről további információt itt találsz.

Szállítás ezekbe az országokba: Magyarország


 

Szállítási feltételek
Szállítási határidők

A növényeket március elejétől november elejéig értékesítjük, a kiszállítások március végén, április elején kezdődnek.
A megrendelések feldolgozása, összekészítése és a futárszolgálatnak történő átadása 10-14 munkanapot vesz igénybe. A megrendelések teljesítése a szezon kezdetén a megrendelések feltorlódása miatt hosszabb ideig is eltarthat, ezért az első időszakban szíves türelmedet kérjük. A csomagolást és kiszállítást hétfő-kedd-szerdai napra ütemezzük, hogy a hétvégére ne ragadjanak be a küldemények a futárszolgálatnál. A kiszállítás pontos időpontjáról a futárszolgálat értesítőt küld a megadott email címedre.

Szállítási díjak

Szállítási díjaink vásárlási értékhatárok szerint változnak.
10.000Ft-ig 2.890 Ft
20.000 Ft-ig 3.490 Ft
30.000 Ft-ig 3.990 Ft
100.000 Ft-ig 4.690 Ft
100.000 Ft felett INGYENES KISZÁLLÍTÁS

Szállítási módok, csomagolás

Növényeink növénytartóban neveltek, minden esetben fejlett gyökérzettel szállítjuk. Az évelőket általában 9-15 cm méretű edényben, a cserjéket 2-3 literes méretű edényben szállítjuk. A pontos kiszerelési méret minden növénynél fel van tüntetve. A kiszállítás MPL futárszolgálattal történik. A növények a csomagolással és kiszállítással együtt 1-2 napot töltenek a dobozban, a kiszállítást tehát gond nélkül átvészelik. A csomagolás során a növényt minden oldalról rögzítjük, így sérülésmentesen kapod kézhez a növényeinket. Ha mégis sérülne valamelyik, kérjük, jelezd árudánk felé. A növényt a kézhezvétel után bontsd ki a csomagolásból, és ültetésig helyezd félárnyékos helyre, a földjét tartsd nedvesen.


 

Visszatérítési feltételek

A minőségi reklamációt kérjük legkésőbb 48 órán belül fotó kíséretében jelezd árudánknál vagy a Florapont vevőszolgálatán. Kérjük, vedd figyelembe, hogy az egyes fajták között lehetnek olyanok, melyek télire visszahúzódnak, vagy tavasszal erősen visszavágásra kerültek, így ezek magassága, főleg a tavaszi időszakban, nem éri el a terméknél feltüntetett méretet, de gyökérzetük fejlett, ezért a minőségnek megfelelnek.

Ha fajtaeltérést tapasztalsz, ami csak a virágzáskor derül ki, kérjük, hogy fotó kíséretében jelezd nekünk vagy a Florapont vevőszolgálatán. Kérjük, vedd figyelembe, hogy a virág színe a növény korától, talajadottságoktól, fényviszonyoktól erősen függhet, ezért a képen jelzettől eltérő árnyalatokat is tapasztalhatsz, de jogos észrevétel esetén a növényt saját költségünkre kicseréljük, vagy visszatérítjük az árát.

Jellemzők

Sövényalak

,

Magasság

, ,

Növekedési ütem

Díszítő érték

,

Fényigény

,

Virágszín

Virágzás időszaka

,

Talajigény

Vízigény

Hidegtűrő képesség

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Színes korallberkenye sövény” értékelése elsőként

Áruda információk