Színes korallberkenye sövény

4 230 Ft

Az örökzöld korallberkenye sövény egész évben élénk színű lombozatával díszíti majd kertünket.

  • Kiszerelés: konténer, 3 literes, 40/60cm
  • Minimum vásárlási mennyiség: 5 db

A minimum rendelési mennyiség 2 méter sövény telepítésére elegendő.

Photinia korallberkenye sövény
Színes korallberkenye sövény 4 230 Ft

A korallberkenye sövény jellemzője

A korallberkenye sövény örökzöld, kiválóan alkalmas színes, látványos határolónak nyíratlan formában is akár, mind a telekhatáron, mind a kerten belül. Lándzsa alakú levelei bőrszerűek, fiatalon élénkvörösen virítanak, majd sötét zölddé válnak. Ritkás, krémfehér virágai tavasz közepén vagy késő tavasszal jelennek meg. Átlagosnak mondható növekedési ütemmel évente kb. 30 centivel lesz magasabb, nyírás nélkül a 4 méteres magasságot és 1,5-2 méteres szélességet is elérheti.

A korallberkenye sövény felhasználása

A korallberkenyéből örökzöld sövényt nevelhetünk, amely akár határsövénynek, akár belső osztások kialakítására is használható. Nem kifejezetten sűrű cserje, de örökzöld és nagy leveleinek köszönhetően a privát szféra megteremthető segítségével, jól zár határsövényként. Elsősorban modern stílusú kertbe illik. Különlegessége, hogy változatos színű leveleinek köszönhetően egész évben látványos eleme lehet kertünknek.

A korallberkenye sövény telepítése

Egy sorban, 40-50 centiméterenként ültessük, lehetőleg napos helyre, de a félárnyékot is bírja. Az első néhány évben sűrűbb öntözést kíván, a jó vízelvezetésű talajt kedveli. Fiatal korában a növény érzékenyebb a fagyar, ezért érdemes védett helyre telepőíteni és télen talajtakarással védeni, később télállóvá válik. Miután elérte a kívánt magasságot, kevés karbantartást igényel. A Florapontnál árult, konténerben nevelt változata az egész szezonban biztonsággal telepíthető.

A korallberkenye sövény nyírása

A korallberkenye sövényt egyszerű karbantartani. Ha szeretnénk, hogy kompakt maradjon, érdemes rendszeresen metszeni, ekkor új, vörös leveleket növeszt a cserje, erre a legmegfelelőbb időszak, amikor a friss hajtások már bezöldültek. Ez kora tavasszal történik meg, de a növény egész évben metszhető. Mivel a korallberkenyének nagyok a levelei, ezért az ágait szükséges metszeni, nem szabad sövényvágóval nekiállni a nyírásának. Érdemes megjegyezni, a korallberkenyénél előfordulhat, hogy lehullajtja lombját, ilyenkor óvatosan metsszük vissza, esetleg adjunk neki tápanyagot, több vizet. A megfelelő gondozást erőteljes, lendületes újranövekedéssel jutalmazza.

A növényről további információt itt találsz.

Szállítás ezekbe az országokba: Magyarország


 

Szállítási feltételek
Szállítási határidők

A növényeket március elejétől november végéig értékesítjük. A megrendelések feldolgozása, összekészítése és a futárszolgálatnak történő átadása 7-10 munkanapot vesz igénybe. A csomagolást és kiszállítást hétfő-kedd-szerdai napra ütemezzük, hogy a hétvégére ne ragadjanak be a küldemények a futárszolgálatnál. A kiszállítás pontos időpontjáról a futárszolgálat értesítőt küld a megadott email címedre.

Szállítási díjak

MPL Futárszolgálat
25.000Ft-ig 2.990 Ft
25.000Ft-50.000-ig 4.690 Ft
50.000Ft-tól 6.790 Ft
Prémium kiszállítás
Alapdíj 3290 Ft+130 Ft/km. (A pontos összeget a kosárnál a címed megadása után láthatod.) Csak 50.000 Ft felett választható kiszállítás mód. A kiszállítás saját fuvarossal történik, előre egyeztetett időpontban. Csomagolóanyag mentes, 100% sérülés mentes kiszállítás.

Kiszerelés, méretek

Növényeink növénytartóban neveltek (konténeresek), minden esetben fejlett gyökérzettel szállítjuk. Az évelőket általában 9-15 cm-es, a cserjéket 2-3 literes (17-19 cm-es) méretű edényben szállítjuk. A pontos kiszerelési méret minden növénynél fel van tüntetve. A cserjék esetében a növény jellemző szállítási magasságát is megadjuk. Kérjük vedd figyelembe, hogy a cserjék sok esetben visszavágásra kerülhetnek és az évelők a vegetációs időszak elején és végén visszahúzódnak.
A képek a növény fejlett állapotát mutatják, a csomagolási fotókon látható állapottól a megvásárolt növény időszakonként eltérhet. A növénytartók mérete viszont minden esetben megegyezik a fotókon feltüntette mérettel.

Csomagolás

MPL futárszolgálattal történő kiszállításnál a növények csomagolással és kiszállítással együtt 1-2 napot töltenek dobozban, a kiszállítást tehát gond nélkül átvészelik. A csomagolás során a növényt minden oldalról rögzítjük, így épen kapod kézhez a növényeinket, valamennyi föld azonban kiszóródhat az edényből. Ha mégis sérülne valamelyik, kérjük, jelezd árudánk felé. A növényt a kézhezvétel után bontsd ki a csomagolásból, és ültetésig helyezd félárnyékos helyre, a földjét tartsd nedvesen.


 

Visszatérítési feltételek

A minőségi reklamációt kérjük legkésőbb 48 órán belül fotó kíséretében jelezd árudánknál vagy a Florapont vevőszolgálatán. Kérjük, vedd figyelembe, hogy az egyes fajták között lehetnek olyanok, melyek télire visszahúzódnak, vagy tavasszal erősen visszavágásra kerültek, így ezek magassága, főleg a tavaszi időszakban, nem éri el a terméknél feltüntetett méretet, de gyökérzetük fejlett, ezért a minőségnek megfelelnek.

Ha fajtaeltérést tapasztalsz, ami csak a virágzáskor derül ki, kérjük, hogy fotó kíséretében jelezd nekünk vagy a Florapont vevőszolgálatán. Kérjük, vedd figyelembe, hogy a virág színe a növény korától, talajadottságoktól, fényviszonyoktól erősen függhet, ezért a képen jelzettől eltérő árnyalatokat is tapasztalhatsz, de jogos észrevétel esetén a növényt saját költségünkre kicseréljük, vagy visszatérítjük az árát.

Jellemzők

Sövényalak

,

Magasság

, ,

Növekedési ütem

Díszítő érték

,

Fényigény

,

Virágszín

Virágzás időszaka

,

Talajigény

Vízigény

Hidegtűrő képesség

Árusító

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Színes korallberkenye sövény” értékelése elsőként