Pompom és labda virágú dáliák

A labda virágú dáliák csoportjából kerülnek ki a legkiválóbb vágott virágot adó fajták.

A gumók származási helye: Hollandia.

Kínálatunkban magas minőségű, eredeti holland gumókat találsz. Ezeket közvetlenül rendelési időszak kezdete előtt gyűjtik össze a földből, így garantáltan friss virághagymákat kapsz kézbe!

labda virágú dália csoport
Mutasd a szűrőt

Mind a(z) 14 találat megjelenítve

Mind a(z) 14 találat megjelenítve

A pompom és labda virágú dáliák jellemzői:

  • Alak: Alacsony, magas vagy középmagas fajtái is vannak. Az alacsonyak balkonládában is jól mutatnak.
  • Virág: A labda virágú dáliák virágzata majdnem gömb alakú. A szabályos elrendeződésű nyelves virágok széles tojásdadok vagy vese alakúak, csúcsuk lekerekített. Virágzási ideje hosszú ideig tart a nyári hónapokban végig gyönyörködhetünk színes virágaiban.
  • Levél: Tojásdadok, sötétzöldek, vagy sötétbíborok

A pompom és labda virágú dáliák felhasználása és ültetése:

  • Tenyészhely: A dália az árnyékos helyet nem kedveli, ezért célszerű olyan helyet keresni számára, ahol egész nap éri a napsütés, mivel meleget kedvelő növény. Ha van lehetőség a kertben, a déli fekvésű oldalra ültessük. A fák vagy cserjék alá nem szabad beültetni, ott elpusztul.
  • Talaj: tápanyagban gazdag. Vízigényük közepes, virágzásuk idején rendszeres vízellátást igényelnek. A pangó vizet viszont rosszul viselik, ezért fontos számukra a jó vízáteresztő talaj.
  • Felhasználása: Kiválóan alkalmasak vágott virágnak. Sokáig gyönyörködhetsz a dália csokorban, ha enyhén nyíló bimbóval vágod le a virágokat, és teszed vázába őket.
  • Ültetési időszak: A dáliát tavasszal a fagyosszentek (május) után szabad kiültetni a szabadföldbe. A földet jól lazítsuk fel, trágyázzuk is meg. A nehéz kötött talaj, megakadályozza a gumók növekedését. A dáliák helyes ültetéséről bővebben ide kattintva olvashatsz.