Lágyszárú bazsarózsák (Paeonia lactiflora)

A lágyszárú bazsarózsák rendkívül hosszú élettartamú, hamar és dúsan virágzó évelők.

Évelő- és vegyeságyások, borderek karakteres központi növényeként telepítsük. Tökéletes választás kisebb kertekbe is.

A lágyszárú fajtáknál rügyben mérik a növényt, a tő, gyökére lehet 3 éves is, de akár 10 is. Ennél a fajtánál a rügyek számítanak. 2-3, 3-5, 5+ kategóriák vannak, a Tom-Kert által értékesített peóniák általában 3-5 rügyesek.

paeonia_wladyslawa lágyszárú bazsarózsa
Mutasd a szűrőt

1–12 termék, összesen 137 db

1–12 termék, összesen 137 db

A lágyszárú bazsarózsa jellemzői:

  • Alak: Évről évre egyre erőteljesebb bokrot képez, késő ősszel a növény visszahúzódik.
  • Virág: A lágyszárú bazsarózsák jellemzője a nagy méretű és nagy mennyiségű virág, száruk a virágok súlya alatt könnyen meghajlik. Virágzásuk május végén kezdődik, hosszan tart.
  • Levél: Levélzetük is látványos, 9-13 szegmensre tagolt, ezért késő őszig kertünk dísze lehet! Levélzete tél előtt besárgul és elhal. Szára télen visszahúzódik.

A lágyszárú bazsarózsa felhasználása, gondozása:

  • Tenyészhely: Napos fekvést, tápdús, jó vízáteresztésű talajt igényelnek, de elviselik az árnyékosabb és szárazabb körülményeket is.
  • Ültetési időszak: A konténeresen vásárolt bazsarózsák erős gyökérzettel rendelkeznek, ezért egész szezonban (fagymentes időben) biztonsággal ültetheted. A szabadgyökerűként vásárolt példányokat ősszel késő őszig, a fagyok beálltáig, vagy azok elmúltával késő télen, kora tavasszal tudod ültetni. Ültetésnél az ültetési mélység: 1-2 cm föld takarja a rügyeket.
  • Felhasználás: Évelő- és vegyeságyások, borderek karakteres központi növényeként telepítsük. Helyigénye: kb 0,5-1 m² tövenként.