Laurus nobilis – nemes babér

3 954 Ft

Örökzöld cserje, melynek illatos, fűszeres levele a jól ismert babér.

Kiszerelés: konténeres, 2 literes, 30/40 cm

Hamarosan rendelhető

Összeállításba
Összeállításba

Leírás

Laurus nobilis – nemes babér, az egyik legelterjedtebb, klasszikus, elegáns cserje, melyet széles körben ültetnek a mediterrán régióban, de az északi országokban is népszerű.

  • Alak: (idehaza) kb 2-3 méter magasra növő és 1-2 méter széles, piramis formájú szabályos növekedésű
  • Levél: Örökzöld, fűszeres, aromás, ehető 5-8 cm hosszú és 2-3 cm széles, nem túl fényes sötét zöld.
  • Virág: Fehér, apró, nem feltűnő. Virágzási időszak: április. (Nálunk ritkán hoz virágot) A termése éretten fekete, nem túl feltűnő
  • Tenyészhely: Hidegtűrő képessége kb -7-8 Celsius, ezért csak védett helyen, falakkal körbevett udvarokban vészeli át a telet, vagy dézsásként a leanderhez hasonlóan hűvös, világos helyen teleltessük. Napon, félárnyékban és árnyékban is jól fejlődik, szinte minden kerti talajban megél, még a szárazabb időszakok sem okoznak neki gondot.
  • Felhasználása: Nyírás nélkül kisebb fácskának cserjecsoportokba, magasabb sövénynek, de szabályos formára nyírva központi elemként növénytartóba is kiváló.
  • Gondozása: Betegségekkel szemben ellenálló.

Lásd még: További információk

 

További információk

Magasság

Szélesség

Díszítő érték

,

Virágszín

Fényigény

, ,

Talajigény

Vízigény

,

Növekedési ütem

Hidegtűrő képesség

Kiszerelés

Árudánk kiváló és egyenletes minőségű, a kertekben fontos szerepet betöltő lomblevelű örökzöldeket, és más mediterrán különlegességeket értékesít. Választékunk a szezon folyamán folyamatosan változik, a legtöbb növényünk májustól érhető el. 2-3 literes konténeres kiszerelésben tudod a növényeinket megvásárolni.

Szállítási részletek

Minden növényünket konténeresen, kifejlett, erős gyökérzettel szállítjuk, emiatt egész évben ültethetők. A kiszerelés és szállítási méret minden növénynél egyedileg fel van tüntetve. A beszerzést a rendelések alapján gyűjtő rendszerben végezzük, és a megrendeléstől számított 5 héten belül szállítunk postai futárszolgálattal. A szállítások aktuális ütemezését a terméknél az információs ikonra kattintva láthatod. A minimális díjunkba 5-6 növény is belefér, érdemes ezt kihasználnod. A szállítási díjunkat maximáltuk, így kb. 10 növény után már nem kell további díjat fizetned. Aktuális díjainkat a Szállítási fülnél találod.

Visszatérítési feltételek

Általános visszalépési és garanciális feltételek megegyeznek a mindenkori érvényes jogszabályokban rögzített feltételekkel, amelyet a Vásárlási szerződéses feltételek részletesen tartalmaz.

Szállítási díjak

Áruda minimum szállítási díja 1 778 Ft
Áruda maximum szállítási díja 4 200 Ft

Érdekelhetnek még…